2.10.12

Ανοίγει το στρατόπεδο Καλαμάτας και κλείνει του Ναυπλίου;

Πολιτικός πόλεμος των δύο πόλεων για τους νεοσύλλεκτους
Η πληροφορία ότι το ΥΠΕΘΑ προτίθεται να επανενεργοποιήσει το από διετίας κλειστό Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας και να βάλει λουκέτο στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, δημιουργεί μία κόντρα άνευ προηγουμένου στις δύο πόλεις
Τα δύο άκρα της Πελοποννήσου, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο βρίσκονται σε αντίθετα ...στρατόπεδα, με στόχο να κερδίσουν τους νεοσύλλεκτους.
Η πληροφορία ότι το ΥΠΕΘΑ προτίθεται να επανενεργοποιήσει το από διετίας κλειστό Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας και να βάλει λουκέτο στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, δημιουργεί μία κόντρα άνευ προηγουμένου στις δύο πόλεις, με πολιτικές προεκτάσεις.
Ήδη στο Ναύπλιο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με επιστολές του ζητάει τη συνδρομή του Δημοτικού Συμβούλιου και του Εμπορικού Συλλόγου καλώντας τους να βγάλουν ψηφίσματα, ενώ με ερώτησή του στον αρμόδιο Υπουργό υπογραμμίζει ότι αν επιβεβαιωθεί η κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο θα αποτελέσει πλήγμα και περαιτέρω υποβάθμιση της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας καθώς θα στερήσει την τοπική κοινωνία από έναν ιστορικό θεσμό και την τοπική οικονομία από έσοδα εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο δήμος Ναυπλίου αναφερόμενος σε φήμες, προσπαθεί» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αν και όπως ανακοινώνεται η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να παρέμβει υπέρ των συμφερόντων του Δήμου. Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Και ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από την Καλαμάτα και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, παρασκήνιο μεταξύ Ναυπλίου και Καλαμάτας καταγγέλει ο έτερος βουλευτής Αργολίδας (ΠΑΣΟΚ) Γιάννης Μανιάτης, μέσω ερώτησης που καταθέτει και αυτός προς τον Πάνο Παναγιωτόπουλο:
«Κύριε Υπουργέ, με οργή και αγανάκτηση οι κάτοικοι της Αργολίδας και ιδιαίτερα του Ναυπλίου, αλλά και όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Αργολίδας, πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη απόφασής σας με την οποία χωρίς καμία τεκμηρίωση, σχεδιασμό και ενημέρωση, αποφασίσατε το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου (ΚΕΜΧ) και έναντι αυτού αποφασίζετε το άνοιγμα του κλειστού εδώ και 2 χρόνια, Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας.
Η απόφαση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται τόσο από αρνητική εισήγηση του Γ.Ε.Σ. περί μη κλεισίματος του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου, όσο και από τους προφανείς συνειρμούς για μικροκομματική και δημαγωγική μεταχείριση έναντι των τοπικών παραγόντων της Καλαμάτας.
Προφανώς γνωρίζετε αξιότιμε κ. Υπουργέ, ότι το ΚΕΜΧ Ναυπλίου διαθέτει δικό του ιδιόκτητο Πεδίο Βολής, Λέσχη Αξιωματικών και υποδομές για υποδειγματική λειτουργία και υποδοχή έως 1.200 νεοσυλλέκτων.
Αντίθετα, το άνοιγμα νέου στρατοπέδου στην Καλαμάτα, που ήταν κλειστό επί 2 χρόνια, αναμφισβήτητα θα προκαλέσει σημαντική σπατάλη δημοσίου χρήματος, τη στιγμή που αποτελεί εθνική ανάγκη ο περιορισμός των δαπανών των Υπουργείων, προκειμένου να μειωθούν οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κι επιδόματα.
Ο δικός σας σχεδιασμός περί κλεισίματος του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, έρχεται σε πλήρη και κατάφορη αντίθεση με τον αντίστοιχο σχεδιασμό του ΥΠΕΘΑ μέχρι πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με τον οποίο το ΚΕΜΧ Ναυπλίου θα συνέχιζε κανονικά τη λειτουργία του.
Το ΚΕΜΧ είναι ένα από τα (12) Κέντρα Εκπαίδευσης που με βάση όλες τις αντικειμενικές πληροφορίες, πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά στο σύνολο της χώρας. Αναμφισβήτητα, έχει προκαλέσει κατά τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα κατά το διάστημα 2004-2009, το ανεύθυνο και απρογραμμάτιστο άνοιγμα στρατοπέδων και η απίστευτη κατασπατάληση χρημάτων και ανθρώπινων πόρων στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού το 2004 η χώρα είχε μόλις 16 Κέντρα Νεοσυλλέκτων (μεταξύ των οποίων και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου) και το 2009 είχαν “ξεφυτρώσει” άλλα 17 Κέντρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των 33 Κέντρων Νεοσυλλέκτων. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνιστά τεράστια πολιτική ανευθυνότητα και αποτελεί μία από τις αιτίες αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος κατά το παρελθόν, φαινόμενα που μας οδήγησαν στην οικτρή οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Είναι αληθές ότι το ΚΕΜΧ Ναυπλίου κλείνει, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των προηγούμενων ηγεσιών του ΥΠΕΘΑ ήταν να παραμείνει ανοιχτό;
2. Είναι αληθές ότι η εισήγηση της ιεραρχίας του Γ.Ε.Σ. προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι αρνητική στη διακοπή λειτουργίας του ΚΕΜΧ Ναυπλίου;
3. Είναι αληθές ότι το ΥΠΕΘΑ προτίθεται να επανενεργοποιήσει το από διετίας κλειστό Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας;
4. Ποιό είναι το κόστος επαναλειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας;
5. Θεωρείτε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, που στον απλό πολίτη ερμηνεύονται ως μικροκομματική, ατεκμηρίωτη εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών απαιτήσεων τοπικών παραγόντων συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών της χώρας, εξυπηρετούν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, την ανάγκη μείωσης των δημοσίων εξόδων και τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων;
Παρακαλώ να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική υπηρεσιακή εισήγηση για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου (ΚΕΜΧ)».

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ
http://www.moriasnow.gr/article/anoigei-to-stratopedo-kalamatas-kleinei-nayplioy

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου