12.10.12

Παρατείνεται η απογραφή στο ΙΚΑ

Συνεχίζεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω της αυξημένης προσέλευσης μετά την ανακοίνωση διακοπής της καταβολής των συντάξεων.

Ειδικότερα με έγγραφο του, το ΙΚΑ αναφέρει ότι «αποφασίστηκε τελικά να συνεχιστεί η διαδικασία καταγραφής από τις 11 Οκτωβρίου 2012 και μετά μόνο από τα αρμόδια Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όπου ανήκουν οι συνταξιούχοι βάσει του τόπου κατοικίας τους, ημερομηνία κατά την οποία επαναλειτουργεί το σύστημα καταγραφής των συνταξιούχων μέσω ΟΠΣ, στο οποίο έχει ενσωματωθεί ηλεκτρονικά το αρχείο όλων των μη καταγεγραμμένων συνταξιούχων».

Επισημαίνεται, όμως, ότι οι συνταξιούχοι που καταγράφονται μετά τις 5 Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής της σύνταξής τους μόνο από τις 22 Οκτωβρίου και μετά, από το Ταμείο του ίδιου Υποκαταστήματος, μετά την έκδοση ειδικής εντολής πληρωμής. Ειδικά για τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ η πληρωμή θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις 26 Οκτωβρίου 2012 και μετά.

Σημειώνει το ΙΚΑ ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και οι Υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επισημαίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο όλοι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την πληρωμή τους στις 22 Οκτωβρίου (οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ στις 26 Οκτωβρίου), αλλά και προκειμένου να πιστωθεί στις 22 Νοεμβρίου σε πιστωτικό ίδρυμα ή στα ΕΛ.ΤΑ. το ποσό της σύνταξης μηνός Δεκεμβρίου, θα πρέπει η διαδικασία καταγραφής στο Υποκατάστημα να έχει γίνει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου