11.10.12

Τραγικός θάνατος για ορειβάτη στο φαράγγι του Γοργοποτάμου

Μια ομάδα 11 ατόμων (7 Ισραηλινοί και 4 Πολωνοί) πήγαν χθες (10-10-2012) για ορειβασία στην περιοχή του Γοργοποτάμου. 
Τρεις από τους Ισραηλινούς αποφάσισαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Ξεκίνησαν στις 08:00 το πρωί από την είσοδο του φαραγγιού, που βρίσκεται πιο πάνω από τα δυο Βουνά σε υψόμετρο 1.270 μέτρων και οι υπόλοιποι της ομάδας, τους περίμεναν στην έξοδο πάνω από τον Γοργοπόταμο.
Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ οι αρχές ενημερώθηκαν από μέλος της ομάδας, μέσω του 112, ότι οι 3 ορειβάτες δεν είχαν φανεί και ότι μάλλον κάτι κακό είχε συμβεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή για να συναντήσουν αυτούς που είχαν βγει από το φαράγγι και να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων.
Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ έφτασαν στην έξοδο οι 2 από τους 3 ορειβάτες. Όπως είπαν σε ένα δύσκολο πέρασμα του ποταμού, όπου τα νερά περιστρέφονται, εγκλωβίστηκαν γιατί η στάθμη ήταν ανεβασμένη. Κατάφεραν να βγουν αλλά ο τρίτος της παρέας, που κουβαλούσε το σάκο με τα σχοινιά δεν τα κατάφερε και η δίνη τον "ρούφηξε" κάτω.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οργανώθηκε επιχείρηση με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ. Παναγιώτη Σκόνδρα και τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Θανάση Παπασταμούλη, για τον εντοπισμό του άτυχου 43χρονου ορειβάτη, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με ψιλόβροχο και ομίχλη.
Επειδή όπως είπαν έμπειροι ορειβάτες, που πήγαν για να βοηθήσουν, στο σημείο που "χάθηκε" ο 43χρονος υπάρχει μεγάλο βάθος κλήθηκαν και δύτες από την Αθήνα.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με οδηγό έμπειρο ορειβάτη , που γνωρίζει το φαράγγι έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τη σορό του Ισραηλινού, που είχε βγει στην επιφάνεια του νερού.
Η επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς της σορού κράτησε περισσότερο από 3 ώρες, αφού το σκοτάδι, η στάθμη του νερού και γενικά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου