2.10.12

Μεταφορα μαθητών Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας - Στον Αέρα μαθητές και Γονείς !

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν σήμερα  2 Οκτωβρίου 2012, στο γραφείο του,  μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας ,παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Στη συνάντηση κατέθεσαν ψήφισμα  με τις θέσεις και τις προτάσεις τους αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών  των  Μουσικών  Σχολείων  και της ανάθεσης αυτού στους  Δήμους , όπως προβλέπεται σήμερα ,λόγω Καλλικράτη.
Ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη  ότι η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση  αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αφήνοντας στον αέρα μαθητές και γονείς ,οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για όλους.
Επίσης, ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη την άμεση παρέμβασή του και την υποστήριξη του αιτήματός τους ,που  είναι  η τροποποίηση της Κ.Υ.Α , ώστε όλα τα Μουσικά Σχολεία, να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά – υπερτοπικά ‘ειδικά’ σχολεία , μαζί με τα  ΕΠΑΛ  και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν , χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από τη σχολική μονάδα, όπως ισχύει  για τις ΣΜΕΑ. Μια τέτοια τροποποίηση είναι ιδιαιτέρως αναγκαία για το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας , που είναι και το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στο Νομό μας.
Ο κ. Αλευράς  τόνισε τον ιδιαίτερο  ρόλο που διαδραματίζει  το εν λόγω σχολείο  στο Νομό, ότι αποτελεί κοιτίδα παιδείας και πολιτισμού και ότι πρέπει  να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα που δυσχεραίνουν μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς, δημιουργούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα και επηρεάζουν αρνητικά το εκπαιδευτικό έργο και το δημόσιο χαρακτήρα του Σχολείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για αυτό τους διαβεβαίωσε ότι συμπαρίσταται στις θέσεις τους και ότι θα διαβιβάσει το αίτημά  τους προς τις κεντρικές υπηρεσίες  των συναρμόδιων Υπουργείων , προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση στο θέμα αυτό ,ούτως ώστε το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας να συνεχίσει απρόσκοπτα το σημαντικό έργο του. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου