11.10.12

Ξεκλειδώστε την εξώπορτα με το κινητό σας !

Μια νέα συσκευή της εταιρείας Apigy σύντομα θα σας επιτρέπει να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε την εξώπορτα του σπιτιού σας από απόσταση, χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο.

Το Lockitron ξεκίνησε ως project το 2009 αλλά από τότε έχει γίνει πολύ πιο πρακτικό.
Αρχικά οι χρήστες θα έπρεπε να αντικαταστήσουν ολόκληρη την κλειδαριά της πόρτας τους, ενώ με την τελευταία υλοποίηση της Apigy απλά προσθέτετε τη συσκευή επάνω στην υπάρχουσα κλειδαριά.

Μέσω της συσκευής μπορείτε να ξεκλειδώσει την κλειδαριά της εξώπορτας σας, ή οποιαδήποτε πόρτα επιλέξετε εσείς, απλά κάνοντας swipe την οθόνη του smartphone σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σύνδεσης Wi-Fi, ενώ η συσκευή διαθέτει ακόμα τεχνολογία NFC και Bluetooth 4.0 επιτρέποντας της να ξεκλειδώνει αυτόματα την πόρτα κάθε φορά που την πλησιάζετε.

Μπορείτε ακόμα να τη ρυθμίσετε να ξεκλειδώνει την πόρτα σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας βρίσκεται στην εξώπορτα αλλά και να την κλειδώνει αυτόματα όταν αποχωρήσουν όλοι οι καλεσμένοι σας. Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό κάνει την εφαρμογή της συσκευής ιδιαίτερα χρήσιμη σε χώρους εργασίας.

Το Lockitron μπορεί ακόμα να ρυθμιστεί ώστε να σας ειδοποιεί με γραπτό μήνυμα κάθε φορά που κάποιος ξεκλειδώνει την πόρτα στην οποία έχει τοποθετηθεί.
 Σε περίπτωση που χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας και να αλλάξετε τον κωδικό σας μέσω την ιστοσελίδας της υπηρεσίας, κάτι που δεν φαίνεται να καθησυχάζει και τόσο τους χρήστες που φοβούνται για την ασφάλεια τους.

Δεν είναι μόνο η εταιρεία Apigy που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα πάντως. Το 2008 η Schlage κυκλοφόρησε την κλειδαριά Z-Wave ενώ η εταιρεία Yale παρουσίασε πέρσι μια παρόμοια υλοποίηση, η οποία όμως χρησιμοποιεί μόνο τεχνολογία NFC.

Το Lockitron αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή στα 149 δολάρια, περίπου 115 ευρώ, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία.  techit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου