5.10.12

Κι άλλο πρατήριο με πειραγμένες αντλίες....

Πρατήριο με πειραγμένες αντλίες στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ελεγκτικά συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρουν πηγές, υπάλληλοι της διεύθυνσης Μετρολογίας εντόπισαν στο συγκεκριμένο βενζινάδικο  πρωτότυπο παράνομο μηχανισμό μέσα στην αντλία, ο οποίος δεν ήταν εμφανής, και χρειάστηκε ουσιαστικά η αποσυναρμολόγηση της και η εξονυχιστική έρευνα για να βρεθεί ότι είχε γίνει παρέμβαση τόσο στο λογισμικό όσο και σε άλλα μηχανικά μέρη της.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο με τον τρόπο αυτό κατάφερνε να "κλέβει" τους οδηγούς Ι.Χ. οι οποίοι πλήρωναν τελικά την αμόλυβδη βενζίνη σε τιμή που δεν αντιστοιχούσε με τις ποσότητες που γέμιζε το ρεζερβουάρ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προβεί σήμερα σε επίσημες ανακοινώσεις, ενώ της υπόθεσης φέρεται να έχει επιληφθεί και η Ελληνική Αστυνομία.

Η πρακτική της καταδολίευσης των αντλιών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και πρόσφατα στελέχη του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας έκαναν γνωστό πως το 30% των ποσοτήτων βενζίνης που διακινείται προέρχεται από πειραγμένες αντλίες.

Τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία της διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν πυκνώσει τους ελέγχους σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα καταδολίευσης αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι παράνομες παρεμβάσεις στις αντλίες.
ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Ημερησία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου