3.10.12

ΠΥΛΟΣ - " ΟΡΓΑΣΜΟΣ " Επαφών Καφαντάρη στην Αθήνα !

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη με τον οποίο και συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου του παλαιού νοσοκομείου της Πύλου στο Δήμο. 
Από πλευράς Δήμου έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα προς τον Ερυθρό Σταυρό. 
Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από το Δήμαρχο να καταθέσει στην Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας επιστολή με αίτημα την παραχώρηση κι άμεση αξιοποίηση του χώρου από το Δήμο και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει το σχετικό αίτημα. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα και δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα το σχετικό αίτημα.    

Κατόπιν, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε την κα Αγλαΐα Βασιλοπούλου Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας για να συζητήσουν το θέμα της υπογραφής της έγκρισης για τη συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης του υποθαλάσσιου αγωγού για το έργο βιολογικού καθαρισμού του τέως Δήμου Νέστορος. Η κα Βασιλοπούλου ανταποκρινόμενη στο αίτημα  του Δημάρχου υπέγραψε τη σχετική έγκριση.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο. Η συζήτησή τους αφορούσε το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα τις προτάσεις έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
Ο Ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει στο Δήμο την έγκριση δημοπράτησης του ήδη ενταγμένου έργου με τίτλο «Αγροτική Οδοποία έδρας Τ.Κ. Βλαχόπουλου Δήμου Πύλου-Νέστορος», ενώ αναμένεται η οριστική ένταξη του έργου «Βελτίωση του Αρδευτικού Δικτύου Κάμπου-Χανδρινού και Κάμπου-Στενωσιάς». Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για τη θετική εξέλιξη της συνάντησής τους γιατί τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

Επίσης, την ίδια ημέρα ο κ. Καφαντάρης μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού όπου και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα και συζήτησαν για την αναγκαιότητα συντήρησης, επισκευής και ανάδειξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, που χρήζει άμεσης παρέμβασης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια συζητήθηκε η πορεία εξέλιξες της μουσειολογικής μελέτης που ήδη εκπονείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου στο νέο του χώρο εντός του κάστρου της Πύλου, στο κτήριο Μαιζώνος και συζητήθηκε η μελλοντική παραχώρηση του χώρου που σήμερα στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο στο Δήμο για αξιοποίησή του.

Ακόμα συζητήθηκε η δημιουργία των δύο πρώτων Υποθαλάσσιων Μουσείων στην Ελλάδα, τα οποία θα ιδρυθούν και θα χωροθετηθούν στον όρμο του Ναυαρίνο και τον κόλπο της Μεθώνης, οι οποίες σχετικές διαδικασίες ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ταχεία υλοποίηση όσων συζητήθηκαν και ο Δήμαρχος από πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα γόνιμη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο και κάλεσε τον κ. Τζαβάρα να επισκεφτεί άμεσα την Κορώνη και συγκεκριμένα το κάστρο της Κορώνης για να διαπιστώσει από κοντά τα σοβαρά προβλήματα διάβρωσης και αναστήλωσης του συγκεκριμένου αρχαιολογικού μνημείου. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου