19.10.12

Η ΡΑΕ επιτρέπει… και πάλι την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών στις στέγες

ΣΕ άρση της απαγόρευσης υποβολής αιτήσεων για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, η απόφαση ελήφθη λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού μέσω του Ειδικού Προγράμματος Στεγών.
Η ΡΑΕ για τη λήψη της απόφασης αυτής ζήτησε επικαιροποιημένες πληροφορίες από το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) όσον αφορά τις αιτήσεις στην Πελοπόννησο και έκρινε πως η μικρή ισχύς και διασπορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Ειδικού Προγράμματος δεν επηρεάζουν το επίπεδο κορεσμού του τοπικού δικτύου.

Εξάλλου, χθες ο Σύνδεσμος Εταιριών Παραγωγής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε να δίνεται η δυνατότητα σε επενδυτές φωτοβολταϊκών που είχαν υποβάλει αιτήσεις για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης οι οποίες δεν είχαν απαντηθεί μέχρι τις 10/8/12 (οπότε και επιβλήθηκε η αναστολή υποβολής νέων αιτήσεων) να δηλώσουν την ανάκληση των δηλώσεών τους με ταυτόχρονη επιστροφή του χρηματικού παραβόλου που είχαν υποβάλει με την αίτηση.
Όπως τονίζει ο ΣΠΕΦ, οι προκαταβολές έχουν καταβληθεί από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξέταση των αιτημάτων τους η οποία όμως δεν έγινε ποτέ αφού δεν υπήρξε για μεγάλο αριθμό εξ αυτών καμία απάντηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου