4.10.12

"ΑΡΩΓΟΙ " της Μεσογειακής Διατροφής τα υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κος Δημήτρης Καφαντάρης συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος κα Βίκυ Ιγγλέζου, στα πλαίσια των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ο Δήμος για τη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, ήδη ενταγμένης στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO (16.11.2010),  συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι Υπουργοί για τις μέχρι τώρα αλλά και τις προγραμματιζόμενες στο άμεσο μέλλον ενέργειες που έχει αναλάβει η Εμβληματική Κορώνη. 
Οι Υπουργοί αφού ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον αλλά και την υποστήριξη τους στην όλη προσπάθεια.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο κος Τσαυτάρης δήλωσε ότι στηρίζει όλες τις δράσεις που επικεντρώνονται στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και ενημέρωσε ότι η Ε.Ε. ετοιμάζει Κανονισμό με νέο σήμα ποιότητας που θα περιέχει την κατηγορία παραδοσιακό προϊόν, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία κάθε περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου