2.10.12

Ο “Θεός αγαπάει το χαβιάρι” - " Άρωμα Μεσσηνίας" στο Μέγαρο Μουσικής !

"Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" και το έδειξε στην πρεμιέρα του...στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
 Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στην Μεθώνη  στην Μάνη και την Βοιδοκοιλιά στην Πύλο  ενώ μετεχουν και πολλοί  μεσσήνιοι  ως κομπάρσοι!
Η νέα δημιουργία του σκηνοθέτη αναφέρεται στη δράση και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη, που από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους εξελίχθηκε σε ευνοούμενο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, έδρασε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και έγινε ζάπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού, μέχρι που κατέληξε στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821. Ο ίδιος έγινε και ένας από τους σημαντικούς ευεργέτες του ελληνικού κράτους, με τις γενναίες δωρεές του.

Η ταινία - που ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της το περασμένο Πάσχα- διαθέτει ένα εντυπωσιακό καστ με επικεφαλής τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ («Οι ζωές των άλλων») και συμπρωταγωνιστές του τη Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ, τον Βρετανό Τζον Κλιζ και τον πρωταγωνιστή του «El Greco», Νικ Άσντον.

Επίσης, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο Aκης Σακελλαρίου, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου,
η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Μάνος Βακούσης. Την διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Άρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος, τα κοστούμια η Ισπανίδα Λάλα Ουέτε, το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Η ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου, ενώ λαμπερή πρεμιέρα έκανε το βράδυ που μας πέρασε η ταινία "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" του Γιάννη Σμαραγδή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Sebastian Koch πρωταγωνιστεί στην ταινία και βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση. 
Στη βραδιά παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό χώρο, την πολιτική σκηνή και τα media.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου