1.10.12

Ένταση στην Τρίπολη για τα σκουπίδια στην Μεγαλόπολη !

Ένταση σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για την παράνομη απόθεση απορριμμάτων σε δασική έκταση στα Περιβόλια Μεγαλόπολη, που διαπιστώθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, πρόταση που υποστηρίχτηκε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθηκε, αλλά η παράταξη της δημοτικής αρχής καταψήφισε με τον δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη να δηλώνει ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, μιας και σήμερα το συμβούλιο θα απασχολείτο μόνο το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου.

Κατά την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων για το αν θα γίνει ή όχι η συζήτηση, για την παράνομη απόθεση σκουπιδιών, επικράτησε ένταση μέχρι του σημείου που ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλο ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου, ενώ ο δήμαρχος σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε πως «η επόμενη κίνηση είναι στείλουμε τα απορριμματοφόρα στα υπουργεία και τους άλλους φορείς» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «όψιμη ευαισθησία».

Μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την απόρριψη της πρότασης να συζητηθεί το θέμα των σκουπιδιών, αποχώρησαν, ο ανεξάρτητος σύμβουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονα αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι θα ζητήσουν το πρωί έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης σε δηλώσεις σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Δημήτρης Παυλής, «για μία ακόμα φορά χρησιμοποίησε το θέμα των απορριμμάτων ως αφορμή για να αποχωρήσει από μία τόσο σπουδαία συζήτηση, γιατί προφανώς δεν έχει προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου. Ακυρώνει τη δημοκρατία, προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη, βάζει τη ματαιοδοξία και τον εαυτό του πάνω από τον τόπο μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου