30.10.12

Άγνωστο είδος ερπετού ανακαλύφθηκε στους αμμόλοφους της Αυστραλίας

Ειδικοί ζωολόγοι και περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν φόβους ότι είναι θέμα χρόνου προτού το μήκους έξι περίπου εκατοστών ερπετό με την επιστημονική ονομασία Ctenotus ora, καταλήξει να αφανιστεί ως συνέπεια της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των αστικών κέντρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η ανακάλυψη, λεπτομερής αναφορά της οποίας δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Zootaxa, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια έρευνας με αντικείμενο τα επίπεδα βιολογικής ποικιλότητας στη νοτιοδυτική Αυστραλία.
«Η ανακάλυψη ενός νέου είδους αποτελεί μεγάλη στιγμή στην ιστορία των επιστημών», δήλωσε ο Τζέφρι Κέι, οικολόγος από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος εντόπισε το ερπετό μαζί με τον συνεργάτη του Σκοτ Κέογκ.
Και προσθέτει: «Η εύρεση ενός είδους που κανείς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει μέχρι τώρα, και μάλιστα τόσο κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, αποδεικνύει πόσα πολλά έχουμε ακόμη να ανακαλύψουμε».
Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για θριαμβολογίες, καθώς το εν λόγω ερπετό διατρέχει πολύ σοβαρό κίνδυνο αφανισμού.
Η νοτιοδυτική Αυστραλία θεωρείται ένας από τους 25 σπουδαιότερους τόπους υψηλής βιοποικιλότητας στον κόσμο, μαζί με τη Μαδαγασκάρη, τα τροπικά δάση της δυτικής Αφρικής και το Σεράντο της Βραζιλίας...iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου