26.10.12

Τεράστια απάτη σε φωτοβολταϊκά με θύματα Αγρότες !

Απατεώνες με γραφεία και σφραγίδες, εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι γερμανικής τράπεζας και υπόσχονταν...χρηματοδότηση σε αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, αρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ως "διαδικαστικά έξοδα".

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, ως μέλης της εγκληματικής οργάνωσης των αδίστακτων απατεώνων, οι οποίοι διέθεταν γραφεία στο Περιστέρι και... γερμανόφωνους συνεργάτες για να πείθουν πιο εύκολα τα θύματά τους.
Αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα. Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.
Οι δύο συλληφθέντες, Έλληνες ηλικίας 50 και 51 ετών, φόρεσαν χειροπέδες την στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι δράστες από τις αρχές Αυγούστου είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, ως επί το πλείστον αγρότες, που κατείχαν άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και παρουσιαζόμενοι ως πληρεξούσιοι στην Ελλάδα μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, προωθούσαν δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότησης εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Για το σκοπό κατάρτιζαν εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν εκπρόσωπο αυτής Γερμανόφωνο συνεργό τους, προκειμένου να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των υποψηφίων θυμάτων τους και να τους πείθουν να καταβάλουν για κάθε σύμβαση που υπέγραφαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, με το πρόσχημα των διαδικαστικών εξόδων.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο παραπάνω γραφείο και στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών συμβάσεων συνεργασίας, πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τράπεζας, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπλοκ αποδείξεων στη γερμανική γλώσσα, επαγγελματικές κάρτες των δραστών που τους παρουσίαζαν ως υπαλλήλους ή πληρεξούσιους της τράπεζας και πλήθος εγγράφων και δικαιολογητικών στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση τριών πολιτών από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη σπείρα είναι πολύ μεγάλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου