12.10.12

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ - Χαμός για το Corpus Christi

Περίπου 100 μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της "Χρυσής Αυγής", συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από το θέατρο "Χυτήριο", στην Ιερά Οδό, για να διαμαρτυρηθούν για την παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο.
Απέναντι από τους συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Η. Παναγιώταρος, βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, που τους απωθούσαν.
Οι διαδηλωτές κάποια στιγμή επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση.
Οι αστυνομικοί για να διαλύσουν το πλήθος έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε μια προσαγωγή.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές, που φάνηκαν αρχικά να διαλύονται, επέστρεψαν στο σημείο, έσπασαν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει τα ΜΑΤ και έσκισαν τις αφίσες της παράστασης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως, «Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία».
Στο θέατρο "Χυτήριο" έχουν φτάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι δηλώνουν οτι θέλουν να μπουν στο θέατρο να δουν την παράσταση. Ανάμεσά τους ο Ν. Μπίστης, και Π. Τατσόπουλος,, η Μ. Ρεπούση και Β. Κατριβάνου.
Ωστόσο, οι βουλευτής της "Χρυσής Αυγής" Ηλ. Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του θεάτρου, δηλώνουν πως αν μπουν οι συνάδελφοί τους θα μπουν και οι ίδιοι για να τη διακόψουν.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Χρ. Παππάς, απελευθέρωσε τον μοναδικό προσαχθέντα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που οι αστυνομικοί οδηγούσαν έναν από τους συγκεντρωμένους στην κλούβα εκείνος φώναξε: "δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα".
Τότε ο βουλευτής είπε "αφήστε τον άνθρωπο ελεύθερο" και πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμενο διαδηλωτή και τον απομάκρυνε από την κλούβα, με τους αστυνομικούς, απλώς να παρακολουθούν τη σκηνή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου