29.10.12

Costa Ναvarino - Εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου «NEO»

Στα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου «ΝΕΟ» (Navarino Environmental Observatory), παρέστη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η υπουργός επαίνεσε τη λειτουργία του, τονίζοντας ότι αποτελεί την πρώτη δυναμική προσπάθεια για τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου στον τομέα της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Το «ΝΕΟ» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του «Costa Ναvarino», στη Μεσσηνία. «Tέτοιες κινήσεις συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα που, για την Ελλάδα, αποτελεί εθνική υπόθεση και χρειάζεται τη συστράτευση όλων» τόνισε, στον χαιρετισμό της, η κ. Κεφαλογιάννη.
«Η επιστημονική υποδομή του "ΝΕΟ"», επισήμανε η υπουργός Τουρισμού «η δυνατότητα να πραγματοποιούνται έρευνες από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να αναπτύσσονται εργαλεία και μέθοδοι, να ανταλλάσσεται τεχνογνωσία, σίγουρα αναδεικνύουν μια νέα Ελλάδα. Αυτήν, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πρωτοπορίας, που αποτελεί συνέχεια και συμπληρωματική παράμετρο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσής μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου