30.10.12

KOE Μεσσηνίας -"Εικόνες τροϊκανής χούντας"

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σημαδεύτηκε από κυβερνητικά έκτροπα σε μια σειρά πόλεις της χώρας. Συρματοπλέγματα, κάγκελα, ζώνες αποκλεισμού, ασφαλίτες, διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ και σε κάποιες περιπτώσεις χρήση χημικών και ξύλο. 
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου στρατιωτικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες με όπλα μπροστά από τις δυνάμεις καταστολής, η κυβέρνηση έδειξε το πιο επικίνδυνο πρόσωπό της, θυμίζοντας άλλες εποχές. 
Η κυβερνητική επιχείρηση περιλάμβανε και σπουδαστές των αστυνομικών σχολών σε ρόλο θεατών αλλά και προληπτικούς ελέγχους και προσαγωγές. Παρόλα αυτά δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου εκφράστηκε η λαϊκή οργή για τη μνημονιακή κυβέρνηση και το καθεστώς της τρόικας.
Την ίδια μέρα επέλεξαν να συλλάβουν το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Αυτοί που έχουν κυριολεκτικά ξεφτιλιστεί με το κρυφτούλι για cd και στικάκια που δεν άνοιξαν, δεν είδαν, έχασαν, διαβίβασαν κάπου και μετά ξέχασαν. Αυτοί που είναι μια οικογένεια με τους μεγαλοφοροφυγάδες, βουτηγμένοι στο σύστημα της συγκάλυψης, της διαφθοράς και της μίζας. Αυτοί καθοδήγησαν τη σύλληψη -με πρωτοφανή αστυνομική κινητοποίηση- ενός δημοσιογράφου που απλά αποκάλυψε την περιβόητη λίστα. Και μόλις μια μέρα μετά, μια εκπομπή κόβεται από τη διοίκηση της ΕΡΤ γιατί οι συντελεστές της τόλμησαν να κρίνουν τον εκτεθειμένο υπουργό «προστασίας του πολίτη».
Τι άλλο θυμίζουν όλα αυτά αν όχι εικόνες χούντας; Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι σε αυτό τον τόπο δεν υπάρχει Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Και δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πραγματική Δημοκρατία ούτε αληθινή Δικαιοσύνη, όσο επιβιώνει αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα των μνημονιακών κομμάτων, των καθοδηγούμενων και παράνομων ΜΜΕ, των διαπλεκόμενων συμφερόντων και της τραπεζοκρατίας. Το σύστημα, δηλαδή, που έχει κάτσει στο σβέρκο του λαού και υπηρετεί τους διεθνείς τοκογλύφους - προστάτες του. Πρέπει να το γκρεμίσουμε πριν ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, επιβάλλοντας το «Μνημόνιο 3».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου