29.10.12

Προειδόποιηση Ομπάμα για τον τυφώνα Sandy

Προειδοποίηση προς τους αμερικανικούς πολίτες απεύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι ο τυφώνας Sandy είναι μια "σοβαρή και μεγάλη καταιγίδα" ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Ανατολικής Ακτής να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις εντολές του κράτους και των τοπικών αξιωματούχων για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την επέλασή του.

Ο Ομπάμα, μιλώντας μετά από μια ενημέρωση στο κέντρο αντιμετώπισης καταιγίδων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι τον διαβεβαίωσαν ότι έχουν στη διαθεσή τους όλα τα μέσα που απαιτούνται, και τόνισε ότι "είναι σημαντικό για μας να ανταποκριθούμε σε μεγάλο βαθμό και γρήγορα" στην επέλαση του τυφώνα.

"Θα περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και δεν πρόκειται να κολλήσουμε σε πολλούς κανόνες", δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος πρέπει να φροντίσει τόσο την εκστρατεία για την επανεκλογή του όσο και για τις προσπάθειές για να αντιμετωπιστούν πολύ αποτελεσματικά οι συνέπειες της μεγάλης καταιγίδας μόλις εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει πως ο τυφώνας Σάντι θα έχει επίπτωση στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή της 6ης Νοεμβρίου, σημείωσε όμως ότι είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί αργότερα. "Δεν αναμένουμε ότι θα φθάσει σε τέτοιο σημείο, αλλά προφανώς είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσουμε", δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης καταιγίδων όταν ρωτήθηκε αν ο τυφώνας Σάντι που κατευθύνεται προς την ανατολική ακτή θα μπορούσε να επηρεάσει την ψηφοφορία. Η προσέγγιση της τεράστιας καταιγίδας έχει ήδη εγείρει φόβους για μια διαταραχή της πρόωρης ψηφοφορίας σε ορισμένες πολιτείες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου