2.10.12

"ΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ " οι Γερμανοί με τον Δήμο Χανίων - ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ZDF

ΔΗΜΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ !.....ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ !
Το ρεπορτάζ του ZDF στα Χανιά για τον Μ. Σκουλάκη και το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Το σημαντικό έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή των Χανίων «ξεπέρασε» τα σύνορα της Ελλάδας.
Το Γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF - που εκπέμπει και στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας - επέλεξε το Δήμο Χανίων ως έναν από τους πιο πετυχημένους Δήμους στην Ελλάδα, που κατάφεραν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση μεγάλων έργων – αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους - εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργείο του κρατικού Γερμανικού καναλιού βρέθηκε  στα Χανιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει αφιέρωμα στο Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» με επιτόπια ρεπορτάζ την πορεία των έργων της δημοτικής αρχής.
Το συνεργείο του Γερμανικού καναλιού, αφού συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Μανώλη Σκουλάκη και με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή, επισκέφθηκε στη συνέχεια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο, όπως η αποκατάσταση του Παλιού Τελωνείου – το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως «έργο σημαία» σε εθνικό επίπεδο - η ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, η ανάπλαση των οδών Μουσούρων, Τσουδερών και Χρυσάνθου Επισκόπου κ.α.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης στις δηλώσεις του προς το γερμανικό κανάλι, η Δημοτική Αρχή των Χανίων, με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε στον ανασχεδιασμό όλων των πολιτικών του Δήμου με βάση το τρίπτυχο «εξορθολογισμός δαπανών – αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων – ενίσχυση υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής».
Όπως μάλιστα ανέφερε «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εντάξει σε μία σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 23 νέα έργα, με το ποσό της χρηματοδότησης προς το Δήμο Χανίων να ανέρχεται σε σχεδόν 42 εκ. ευρώ» (Πίνακας 1), προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με το σχεδιασμό μας και τους ρυθμούς προετοιμασίας των μελετών από τις υπηρεσίες του Δήμου, τα επόμενα χρόνια υπολογίζουμε ότι θα έχει ξεκινήσει η εκτέλεση πάνω από 35 έργων, προϋπολογισμού άνω των 50 εκ. ευρώ, μέσω ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων».
Το γεγονός αυτό, σημείωσε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Χανίων, όσο και στην ενίσχυση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, μέσω της δημιουργίας αρκετών νέων θέσεων εργασίας.
Ο κ. Δήμαρχος, έκανε εξάλλου ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, επισημαίνοντας την λειτουργία των τριών νέων ΚΑΠΗ, την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, την μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και την υποστήριξη των συσσιτίων, ενώ συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων ξεκινάει τη λειτουργία ενός Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τη δημιουργία ενός Γραφείου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου