13.11.12

Γιατί το 10% των γυναικών μετά το σεξ πέφτει σε... κατάθλιψη

Το... απίστευτο, ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι και συγκεκριμένα γυναίκες οι οποίες μετά το σεξ «πέφτουν» σε κατάθλιψη αποκαλύπτει μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.
Η εν λόγω μελέτη που δημοσιεύεται στη «Διεθνή Επιθεώρηση Σεξουαλικής Υγείας» (IJSH), αποκαλύπτει πως το 10% των γυναικών όχι απλά δεν νιώθουν ευτυχισμένες μετά το σεξ, αλλά αντίθετα η ερωτική επαφή τους προκαλεί μελαγχολία.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, το 32,9% των ερωτηθέντων γυναικών απάντησαν πως τους έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή τους να νιώσουν κατάθλιψη μετά από το σεξ, ενώ το 10% είπαν πως αυτό συμβαίνει συχνά στην ερωτική τους ζωή.
Οπως είναι φυσικό, αυτό προκάλεσε την περιέργεια των επιστημόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν τα αίτια του φαινομένου.
Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να καταλάβουν που οφείλεται το φαινόμενο, δεδομένου ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι στιγμές αμέσως μετά το σεξ γεννούν αισθήματα ευεξίας, καθώς και ψυχολογική και σωματική χαλάρωση.
«Όλοι μας φανταζόμαστε το σεξ ως μία απολαυστική εμπειρία, αλλά ως φαίνεται υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι, αντιθέτως, αισθάνονται δυστυχία μετά την συνουσία. Το γιατί παραμένει μυστήριο, διότι το όλο θέμα ελάχιστες φορές έχει διερευνηθεί», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Σβάιτζερ, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Κουήνσλαντ.
Οι περισσότερες γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν πως τα αρνητικά τους συναισθήματα δεν έχουν καμία σχέση με τα αληθινά συναισθήματα που τρέφουν για τους συντρόφους τους.
Παράλληλα, δεν φαίνεται τα συναισθήματα αυτά να συσχετίζονται με ιδιαίτερους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης.
Βάσει αυτών και σύμφωνα με τον δρ. Σβάιτζερ, ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας της μελαγχολίας μετά το σεξ να είναι η βιολογική προδιάθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου