9.11.12

ΤΡΑΓΙΚΗ εμφάνιση και Ήττα με 3-0 για τον ΠΑΟ !

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Ολίμπικο να αντιμετωπίσει την Λάτσιο σε ένα ματς που χρειάζονταν οπωσδήποτε βαθμούς.
Παρόλα αυτά, ούτε… έδρασε αφού μπήκε μουδιασμένος, ούτε αντέδρασε όταν δέχτηκε το πρώτο γκολ από τους Ιταλούς.
Το τελικό 3-0 ήρθε πολύ εύκολα και ξεκούραστα για τους «λατσιάλι» και έθεσε το «τριφύλλι» που έκανε ακόμη μια τραγική εμφάνιση, με το ενάμισι πόδι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.
Τότεναμ-Μάριμπορ 3-1 στο άλλο ματς του ομίλου.
Έτσι, η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε με την Λάτσιο στους 8, την Τότεναμ να την ακολουθεί με 6, στην τρίτη θέση η Μάριμπορ με 4 και ο Παναθηναϊκός τελευταίος και καταϊδρωμένος με 2.
Πως έπαιξαν:
Με 4-4-2 αρκετά επιθετικό ξεκίνησε την ομάδα του ο Πέτκοβιτς. Ο Μαρτσέτι υπερασπίστηκε την εστία της Λάτσιο και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σκαλόνι, Σιανί, Τσάνα και Ραντού. Αμυντικός μέσος ήταν ο Λεντέσμα και τριάδα μπροστά του, είχε τους Γκονζάλες(δεξιά), Ζάρατε(κέντρο), Ονάζι(αριστερά), πίσω από το δίδυμο Φλόκαρι-Κόζακ που έπαιξαν στην κορυφή.
Στην αντίπερα όχθη, ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα –από δεξιά προς αριστερά- ξεκίνησε τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλο. Στο κέντρο, τον ρόλο του «κόφτη» είχε ο Βιτόλο, με εσωτερικούς μέσους μπροστά του, τους Ζέκα(δεξιά), Χουχούμη(αριστερά). Στην επίθεση, οι Χριστοδουλόπουλος και Κουίνσι άλλαζαν πλευρές πίσω από τον Τοτσέ που ήταν στην κορυφή.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε χωρίς φόβο στο παιχνίδι. Και μάλιστα, στα πρώτα πέντε λεπτά, ήταν πιο κινητικός από την Λάτσιο. Μέχρι εκεί όμως. Οι «λατσιάλι» σιγά-σιγά διάβαζαν το παιχνίδι των «πράσινων» και ανέβαιναν. Πήραν την κατοχή, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και έψαχναν τρόπο να απειλήσουν. Και την πρώτη φορά που αυτό έγινε, πέτυχαν γκολ. Αφού ο Κόζακ υποδέχθηκε με πλάτη την μπάλα στην περιοχή, ο Βύντρα απομακρύνθηκε γιατί φοβήθηκε πιθανή πάσα, ο Τσέχος γύρισε και με ένα… περίεργο ψηλοκρεμαστό σουτ, νίκησε τον Καρνέζη και έκανε το 1-0 για την Λάτσιο στο 22’.
Κι από τον Παναθηναϊκό, αντί να υπάρξει μια-κάποια αντίδραση, υπήρξε πλήρης αποσυντονισμός. Κανένα σχέδιο, καμία πρωτοβουλία, τίποτα που να δείχνει μια ομάδα που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης. Το «τριφύλλι» έπαιζε από πολύ νωρίς σαν να έχει αποδειχθεί την μοίρα του. Για να έρθει και το λαθος γύρισμα του άπειρου Χουχούμη στο 40’ παράλληλα με την εστία και τον Κόζακ να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, να πλασάρει στην κίνηση και να κάνει το 2-0 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, ακριβώς η ίδια εικόνα με το πρώτο… Ο Παναθηναϊκός άοσμος, η Λάτσιο απλά έλεγχε και έκανε και οικονομία δυνάμεων για το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Ρόμα και εντελώς φυσιολογικά, στο 58’, με κεφαλιά του Φλόκαρι έκανε και το 3-0. 
Η ώρα πέρναγε, οι Ιταλοί χαλάρωσαν, οι «πράσινοι» τα παράτησαν και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Λάτσιο(Πέτκοβιτς): Μαρτσέτι, Σιανί, Σκαλόνι, Ραντού, Γκονζάλες(67’ Ερνάνες), Ονάζι, Λεντέσμα(80’ Λούλιτς), Ζάρατε, Κοζακ(76’Κλόζε), Φλόκαρι, Τσάνα
Στον πάγκο: Μπιζάρι, Μπιάβα, Μάουρι, Καντρέβα
Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα(78’ Λαγός), Χουχούμης(59’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Τοτσέ(24’ Πετρόπουλος)
Στον πάγκο: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος, Μπαρμπαρούσης 
 sport-fm.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου