8.11.12

AΠΑΓΩΓΗ 26ΧΡΟΝΟΥ: Ο "εγκέφαλος" είχε πάει στη Αρεόπολη.. για αρτοκλασία

Δύο αυτοκίνητα που ίσως χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου στάλθηκαν, τις τελευταίες ώρες, για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που να διαλευκάνουν το μυστήριο για την τύχη του ομήρου. 
Σε ένα από τα οχήματα, σύμφωνα με το tovima.gr ένα κλειστό ημιφορτηγό που εντοπίσθηκε στην Ανδρο, βρέθηκε μεγάλο κομμάτι σχοινί το οποίο έχει σταλθεί για έλεγχο DNA προκειμένου να βρεθεί αν χρησιμοποιήθηκε στην αρπαγή του 26χρονου.
Το άλλο ΙΧ εμφανιζόταν να έχει γίνει... σκραπ εδώ και πέντε χρόνια αλλά τελικώς εντοπίσθηκε σε γκαράζ της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ο οργανωτής της απαγωγής είχε μεταβεί στη διάρκεια της ομηρίας του 26χρονου στην Μάνη, όπου προσκύνησε σε τοπική εκκλησία και συμμετείχε σε αρτοκλασία. Πιθανόν ευχόμενος... «είσπραξη των λύτρων» σε μία ιδιότυπη όσο και μακάβρια επιλογή.
Τα δύο οχήματα εντοπίσθηκαν ύστερα από συντονισμένες έρευνες της 4ης ειδικής ανακρίτριας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με την αρπαγή του άφαντου οπτομέτρη. Στις 9 Αυγούστου 2012 ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Ο 26χρονος είχε συναντήσει τον 71χρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο ο οποίος κατηγορείται ως οργανωτής της απαγωγής. Την επόμενη ημέρα ένας 57χρονος φίλος του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.
Οι «επαφές» απαγωγέων με τη μητέρα συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του Μάριου Παπαγεωργίου.
Το πρώτο από τα οχήματα, όπως αναφέρει tovima.gr, που στάλθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι ένα FIAT Punto με το οποίο - σύμφωνα με καταθέσεις - κινείτο ο Πέτρος Μιχαλεάκος αλλά και άτομα από το προσωπικό του περιβάλλον, τις ώρες που εξαφανίστηκε ο άτυχος 26χρονος.
Σύμφωνα με τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ το αυτοκίνητο αυτό ανήκε στο δυναμικό οχημάτων εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αλίμου και εμφανιζόταν να έχει αποσυρθεί και να γίνει σκραπ από το 2007.
Στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων σύχναζε τα τελευταία χρόνια ο Πέτρος Μιχαλεάκος, ενώ εκεί εργάζονταν παλαιότερα και δύο άτομα που επίσης έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία το ΙΧ αυτό είχε παραχωρηθεί στον Πέτρο Μιχαλεάκο για άγνωστους λόγους. Μετά την απαγωγή του 26χρονου το Fiat Punto εγκαταλείφθηκε στην περιοχή του ΣΕΦ με επίκληση «μηχανικής βλάβης» και του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες. Αργότερα μεταφέρθηκε σε γκαράζ της Τροχαίας κοντά στην οδό Δηληγιάννη όπου και εντοπίστηκε.
Το δεύτερο όχημα φέρεται να ανήκε στον 55χρονο επιπλοποιό που ήταν αυτός ο οποίος επικοινωνούσε με τη μητέρα του 26χρονου και ζητούσε τα λύτρα.
Ο 55χρονος εμφανίζεται στις 15 Αυγούστου να αναχωρεί, μέσω του λιμανιού της Ραφήνας, με το συγκεκριμένο όχημα για την Ανδρο και όταν επέστρεψε στην πρωτεύουσα δεν φέρεται να το έφερε μαζί του. Δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν το ενδεχόμενο σε αυτό το κλειστό ημιφορτηγό να κρατήθηκε όμηρος ο άτυχος 26ρονος, τις πρώτες ώρες της αρπαγής του και να μεταφέρθηκε σε άγνωστο μέρος.
Εκείνο επιπλέον που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που διερευνούν την υπόθεση είναι ότι ο 71χρονος Πέτρος Μιχαλεάκος αναχώρησε -και ενώ οι συζητήσεις για την απελευθέρωση του ομήρου ήταν σε εξέλιξη- για διήμερο ταξίδι στην Μάνη, όπου διέμεινε σε ξενοδοχείο της Αρεόπολης.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 71χρονος φέρεται να επικύρωσε την άφιξη του στο ξενοδοχείο της Μάνης, επτά ημέρες νωρίτερα, δηλαδή τον καιρό που ξεκινούσε το σχέδιο απαγωγής του 26χρονου οπτομέτρη!
Οπως ανέφεραν κάτοικοι της Αρεόπολης «ο 71χρονος φαινόταν απολύτως ήρεμος και νηφάλιος, δεν έδειξε να τον απασχολούσε οτιδήποτε. Την επόμενη ημέρα πήγε σε εκκλησία κοντά στο χωριό Θαλάμες όπου προσκύνησε!».
Λίγες ώρες αργότερα αναχώρησε για την Αθήνα όπου αμέσως μόλις έφτασε άρχισε πάλι τις επαφές για την είσπραξη των λύτρων...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου