2.11.12

«Ο Αστερίξ Τσίπρας και ο Οβελίξ Καμμένος»

«Αισθάνομαι ότι ζω σε ένα γαλατικό χωριό. Ο Αστερίξ Τσίπρας "θα σε δείρω αύριο, θα γονατίσετε, θα δίνετε λεφτά". Οβελίξ ο Καμμένος εγώ έχω το φίλτρο θα τους κατατροπώσω, κραυγές», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρήστος Κυρίτσης. 
«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»,τόνισε ο κ.Κυρίτσης επισημαίνοντας ότι «είμαστε όλοι σε μια τρικυμία».
Αιτιολογώντας την στάση της ΔΗΜΑΡ, παραδέχθηκε ότι όταν αποφάσισαν να μπουν στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας «τα ξέραμε τα μέτρα». «Είχαμε δύο λύσεις, ή κρατάμε την χώρα ή καταρρέει η χώρα» είπε ο κ. Κυρίτσης και εξήγησε: «Αγκαλιάσαμε την μία λύση, παλεύουμε για την μία λύση».
Υπερασπιζόμενος την επιλογή του Φώτη Κουβέλη να θέσει βέτο στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζομένους υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε γαλέρα τις εργασιακές σχέσεις».
Εντύπωση προκάλεσε η κριτική του κ. Κυρίτση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο με το οποίο καταργήθηκε η ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου σε δέκο όπως η ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΤΑ. «Μπορείς να βάζεις σε ένα άρθρο 18 διαφορετικά πράγματα; Ήταν νομοσχέδιο αυτό; Ενα πατσαβούρι ήταν», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ο οποίος στην ψηφοφορία της Τετάρτης υπερψήφισε κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου και καταψήφισε κάποια άλλα. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου