14.11.12

ΒΟΥΛΗ - ΤΕΛΟΣ τα προνόμια των υπαλλήλων από το Ελεγκτικό συνέδριο !

Tην οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών, διαθέτουν έως σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής και οι συνταξιούχοι υπάλληλοί της Βουλής αναμένεται  να λάβει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτό  εξάλλου εισηγείτα ο γενικός Επίτροπος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Διον. Λασκαράτος, ο οποίος εδώ και ένα περίπου μήνα έχει ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου ανατρέποντας έτσι ό,τιισχύει έως σήμερα για την αυτοτέλεια των εργαζομένων στη Βουλή.

Στην αναίρεση υπέρ του νόμου, που έχει ασκήσει ο γενικός επίτροπος Επικρατείας, υποστηρίζεται ότι η αυτοτέλεια της Βουλής που προβλέπεται από τον Κανονισμό της αφορά μόνον θέματα θεσμικής φύσεως και λειτουργίας της Βουλής και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.

Το βασικό επιχείρημα του γενικού επιτρόπου, που αναμένεται, εάν υιοθετηθεί από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να μεταβάλει άρδην το τοπίο με πλήρη κατάργηση όλων των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, είναι πως οι εξαιρέσεις που ισχύουν σήμερα είναι έξω από τα συνταγματικά πλαίσια και κινούνται σε αντισυνταγματική κατεύθυνση.

Θα αναφέρει επίσης πως τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά όλων των υπαλλήλων -και της Βουλής-καθορίζονται με τυπικό νόμο που φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών.
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται έως το τέλος του μήνα....
imerisia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου