23.11.12

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ» ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ.

Στη φωτογραφία η Πηνελόπη Γκιούλου που απέσπασε το πρώτο βραβείο με τον υπεύθυνο της διεξαγωγής του διαγωνισμού Γιάννη Λάσκαρη
Τους νικητές του διαγωνισμού τον οποίο διοργάνωσε η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη,  ο οποίος  ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μιχαήλ Στασινόπουλου, θα βραβεύσει το Ίδρυμα Διοικητικού Δικαίου Μιχαήλ Στασινόπουλου.
 Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα τη δημιουργία ψηφιακής παρουσίασης της ζωής και του έργου του Μιχαήλ Στασινόπουλου ο οποίος γεννήθηκε στη πόλη της Μεσσήνης, υπήρξε ακαδημαϊκός δικαστικός και διατέλεσε πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη μεταπολίτευση. Αφορμή για το διαγωνισμό ήταν η συμπλήρωση φέτος δέκα χρόνων από το θάνατο του (31 Οκτωβρίου 2002). 
Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό κερδίζει η Πηνελόπη Γκιούλου (βραβείο ψηφιακής τεκμηρίωσης). 
Το δεύτερο βραβείο κερδίζει  η Αγγελική Λουκάκου (βραβείο ψηφιοποίησης ποιήματος του Μιχαήλ Στασινόπουλου) 
ενώ το τρίτο βραβείο (γενικής παρουσίασης) μοιράζονται οι Αφροδίτη Ρούτση και Παναγιώτα Μαλλιαρού. Έπαινος θα δοθεί στη Νίκη Μαλλιαρού.   
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση παρουσία αντιπροσωπείας  του Ιδρύματος. 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Μιχαήλ Στασινόπουλου θα σταθεί «αρωγός» στις δράσεις που καταβάλλει ομάδα της σχολής για την προβολή του έργου του Μιχαήλ Στασινόπουλου. Συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι θα έχει δημιουργηθεί ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας με τη ζωή και το έργο του Μιχαήλ Στασινόπουλου με σπάνιο υλικό το οποίο παρείχε η κόρη του αείμνηστου Μιχαήλ Στασινόπουλου, Κατερίνα Στασινοπούλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου