14.11.12

Θερμές ευχές Αρχιεπισκόπου Αθηνών στον Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Τις θερμές ευχές του για υγεία και μακροημέρευση έδωσε στον εορτάζοντα τα ονομαστήρια του, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, χθες το απόγευμα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Ήρθα για να ευχηθώ στον άγιο αδελφό, είπε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας στο πλευρό του τον οικοδεσπότη. Καλωσορίζοντάς τον ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σημείωσε ότι είναι τιμή για την πόλη η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και υπενθύμισε τους δεσμούς του κ.Ιερωνύμου με την περιοχή και ειδικότερα την Αρχαία Μεσσήνη, από την εποχή που ήταν λαϊκός.
Εκείνη την ώρα, όπως και όλη την χθεσινή ημέρα, εκατοντάδες πιστών ανέμεναν υπομονετικά για να χαιρετήσουν και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους. Ιερείς, μικρά παιδιά, τοπικοί παράγοντες, απλοί πολίτες ερχόντουσαν αδιάκοπα στο Επισκοπείο. Και σε όλους ο δεσπότης έδειχνε ξεχωριστό ενδιαφέρον, τους γνώριζε με τα μικρά ονόματα τους, έδειχνε να ξέρει καλά τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε κληρικοί και πιστοί έσπευσαν να λάβουν την ευχή του. Στο Επισκοπείο βρισκόντουσαν ήδη οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Ιλίου Αθηναγόρας ενώ τον Αθηνών Ιερώνυμο συνόδευαν ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αρχιμ.Μάξιμος και ο Μεσσήνιος θεολόγος Αλέξανδρος Κατσιάρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλές φορές οι δυο τους, χαμηλόφωνα, προφανώς για τρέχοντα θέματα της εκκλησιαστική ζωής.
Το πρωί είχε τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπείου Ιεροθέου, Ιλίου Αθηναγόρα και του επιχωρίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως αλλά και από άλλες Μητροπόλεις όλης της χώρας ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Καισαριανής Δανιήλ και ο επίσκοπος Ανδρούσης.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες, τον κλήρο, τις τοπικές Αρχές και τον πιστό λαό για την παρουσία και τις θερμές ευχές τους. Όπως κάθε χρόνο παρέδωσε σε 8 νέους και νέες της Μεσσηνίας, που εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που θα τους χορηγεί μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους το «Ταμείων Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ.Μεσσηνίας».amen.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου