14.11.12

Δήλωση των βουλευτών Π. Μουτσινά και Οδ. Βουδούρη προς τα μέλη της ΔΗΜΑΡ

Τα προβλήματα δεν είναι "πειθαρχικά" αλλά πολιτικά

Σχετικά με τη δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία επικρίνει τη στάση μας στην ψήφιση του προϋπολογισμού, και που, μετά από εισήγηση του προέδρου, λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με σκοπό να κοινοποιηθεί στα μέλη του κόμματος, επισημαίνουμε τα εξής.

Επί της διαδικασίας
Η διακήρυξη του σεβασμού της δημόσιας έκφρασης της διαφορετικής άποψης και η ποινικοποίησή της -όταν αυτή εκφράζεται- αποτελεί αντίφαση.  Η ΔΗΜΑΡ ορθά περηφανεύεται για τη διαφορετικότητά της. Η απουσία διαδικασίας διαγραφής δεν είναι μια τυχαία παράληψη στο καταστατικό της, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Σήμερα αυτή η επιλογή δοκιμάζεται από  την πραγματικότητα. Αν η πλειοψηφία της ηγεσίας του κόμματός μας δεν αντέχει αυτή τη δοκιμασία, η συνέπεια και η ειλικρίνεια επιτάσσουν να εισηγηθεί τη θέσπιση διαδικασίας διαγραφής και την υιοθέτηση λειτουργίας τύπου «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».

Επί της ουσίας
Η στάση μας υπαγορεύτηκε και θα υπαγορεύεται από την αγωνία μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις βάσει των οποίων οι πολίτες μας εξουσιοδότησαν, ως κόμμα και ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.
Υποστηρίζουμε ότι πρέπει άμεσα η ΔΗΜΑΡ να προβάλει το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και να αξιολογήσει σε πιο βαθμό αυτό είναι συμβατό με την πολιτική της ΝΔ. Πρέπει επίσης να αξιολογηθούν οι πρακτικές της κυβέρνησης και να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό είναι συμβατές με τις δικές μας αρχές για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της πελατειοκρατίας.

Η δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής επικεντρώνει τα πυρά της στην "απειθαρχία" δυο βουλευτών, ενώ οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ήδη προκαλέσει την διαφοροποίηση, με διάφορους τρόπους, πρακτικώς του 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μπροστά σε επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, οι οποίες μπορούν να ληφθούν δημοκρατικά μόνο στο πλαίσιο ενός έκτακτου συνεδρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου