11.11.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Άλλος πληρώνει άλλος….

 .best-tv.gr
Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στους κόλπους των δήμων της Μεσσηνίας απέναντι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παρουσιάζετε το Επιμελητήριο σαν να είναι δική του πρωτοβουλία αυτή που θα φέρει νέα πτήσεις χαμηλού κόστους στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 
Το δημοσίευμα αυτό στις μέσα σελίδες αναφέρει ότι τα χρήματα που ζητά η αεροπορική εταιρία(60.000€) θα τα δώσουν όλοι οι δήμοι της Μεσσηνίας κάτι που είναι και το αληθές και δεν αναφέρει πουθενά όμως ότι το Επιμελητήριο δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ αν και λογικά θα έπρεπε. 
Το δημοσίευμα αυτό είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να το έχει δώσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ.Μανιάτης καθώς στην προ ημερών συνεδρίαση του σώματος ανέφερε ότι τυπικά το Επιμελητήριο υλοποιεί αυτή την ενέργεια καθώς δεν είναι τεχνικά δυνατόν να το υλοποιήσουν οι δήμοι του Νομού που θα βάλουν και τα χρήματα κάτι που δεν αναφέρει η εφημερίδα....
Η αναφορά στον Δ. Μανιάτη σε λόγια που είπε στην « Ε» όπως περιγραφεί το ρεπορτάζ έχει ξαφνιάσει μέλη του Επιμελητηρίου που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση και δεν άκουσαν πολλά από ότι αναφέρει η εφημερίδα ότι της είπε ο πρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δήμαρχοι θα εκφράσουν τα παράπονά τους αύριο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί γι αυτό το θέμα στον Δ.Μανιάτη και θα επιδιώξουν κοινό ψήφισμα που να αναφέρει για το θέμα.
Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι στοχευόμενο υπέρ του Επιμελητηρίου καθώς τώρα μετά την καινούργια διοίκηση Μανιάτη (Καραμπάτου) έχει αναλάβει εργολαβικά την στήριξη της καθώς γι αυτό το αποτέλεσμα έχει δώσει την συγκατάθεση του και ο εκδότης της ο οποίος έχει εξετάσει και όλες τις λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας...το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι :
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα - Μιλάνο με 2 πτήσεις την εβδομάδα
Την επίτευξη συμφωνίας με την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair επιδιώκει το Επιμελητήριο
Μεσσηνίας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης ζήτησε και πήρε την έγκριση του Σώματος για να "τρέξει" τις απαραίτητες διαδικασίες. Στόχος είναι, σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιτροπή Τουρισμού Μεσσηνίας, η δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με το Μιλάνο. Οπως είπε στην "Ε" ο Δημ. Μανιάτης, η γραμμή θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, το διάστημα από Απρίλιο έως Οκτώβριο, ενώ σε μια δεύτερη φάση θα επιδιωχθεί η σύνδεση και με άλλους προορισμούς. Το Επι
μελητήριο Μεσσηνίας -εξήγησε- θα είναι ο φορέας υλοποίησης της συμφωνίας, που για να προχωρήσει θα πρέπει να συμβάλουν χρηματικά οι 5 τουριστικοί δήμοι του
νομού (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου -Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας).
Γιατί αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία συνεργασίας με την Ryanair, θα πρέπει να
καταχωρισθούν στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας διαφημίσεις για την προβολή του νομού οι οποίες θα κοστίσουν 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ. 
«Η σύνδεση της Καλαμάτας με την Ευρώπη μέσω εταιρειών χαμηλού κόστους έχει ξεκινήσει προ διετίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης. Επέμεινε, ωστόσο, πως για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει και οι προαναφερόμενοι δήμοι, μέσω της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, να συμβάλουν οικονομικά. Και κατέληξε λέγοντας ότι «μετά από μια προσπάθεια τουλάχιστον δύο χρόνων ζήτησα τη συγκατάθεση του Δ.Σ. προκειμένου να προβώ στις διαδικασίες για την λειτουργία αεροπορικής γραμμής Μιλάνο -Καλαμάτα, ενώ την προσεχή Δευτέρα η Διοικούσα Επιτροπή θα συζητήσει για τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας».
Ν.Κ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου