11.11.12

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ...με Τεσσάρα της ΑΕΚ στο "Ντέρμπι "

Την ένατη νίκη σε δέκα ματς πέτυχε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, αυτή τη φορά επί της ουραγού ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με 4-0, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ πέτυχαν ο Αμπντούν με πέναλτι (23'), ο Μήτρογλου (57', 88') και ο Φουστέρ (85'). Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στη φάση του πέναλτι, λόγω αποβολής του Γιάγκο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δραστήρια το ματς και λίγο μετά το πρώτο εικοσάλπετο άνοιξε το σκορ. Στο 23' ο Τοροσίδης γύρισε την μπάλα από δεξιά προς τον Μήτρογλου, ο Γιάγκο, που κατάλαβε ότι τον χάνει, προσπάθησε να τον μαρκάρει με τα χέρια, τον έριξε στο έδαφος κι έτσι έγινε διπλό το κακό για την Ενωση, αφού ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι και ταυτόχρονα κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ, επειδή ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Αμπντούν που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε κι έκανε το 0-1. Στο 37' οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σημαντική ευκαιρία, με τον Μήτρογλου να πλασάρει από καλή θέση και τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει, ενώ στο 38' οι γηπεδούχοι ορθώς ζήτησαν πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Κοντοέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χολέμπας.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ισοφάριση και υπήρχαν στιγμές που ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός, χωρίς ρυθμό και χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, όποτε περνούσε μπροστά έδειχνε πιο επικίνδυνος. Ετσι, αφού στο 53' η δυνατή κεφαλιά του Παπάζογλου έφυγε μόλις άουτ, στο 57' το σουτ του Μήτρογλου κατέληξε στα δίχτυα και το σκορ έγινε 0-2.

Μοιραία αυτό το γκολ έριξε τη διάθεση των «κιτρινόμαυρων» και οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν πλέον το ματς στα μέτρα τους. Και με άλλα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά μετέτρεψαν τη νίκη τους σε εκτός έδρας θρίαμβο. Αρχικά στο 85' με προβολή του Φουστέρ σε σέντρα του Αμπντούν και στη συνέχεια στο 88', με τον Μήτρογλου να ξεχύνεται μπροστά, να πλασάρει εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 0-4.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 22' Γιάγκο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βλάχος - Χολέμπας, Γκρέκο, Αμπντούν

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (λ.τρ. 65' Αραμπατζής), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (65' Φούντας), Κατίδης, Γκερέιρο (30' Μπουγαϊδης), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας (86' Μοντέστο), Παπαζόγλου, Σιόβας, Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Φέισα, Γκρέκο (78' Μανιάτης), Μήτρογλου, Φουστέρ, Αμπντούν. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου