15.11.12

ΟΔ.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - Σύντροφε Μπάμπη μην αδικείς τον εαυτό σου και το κόμμα μας !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΔ.ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΜΠ.ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ 
Αγαπητέ Σύντροφε Μπάμπη,

Η δημόσια τοποθέτησή σου μου θύμισε, τηρουμένων των αναλογιών, αυτό που συνέβαινε σε άλλες εποχές όταν ένα στέλεχος ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (δεν χρειάζεται να προσδιορίσουμε ποιο), διαφωνούσε με τη "γραμμή" (δηλαδή με την άποψη της ηγετικής ομάδας και του επικεφαλής της). 
Αμέσως έβγαινε "αυθόρμητα", συνήθως από το χώρο εργασίας του διαφωνούντος ή τον τόπο καταγωγής του, ένας "αγανακτισμένος σύντροφος" και έβγαζε στην φόρα το "αμαρτωλό παρελθόν", που ξαφνικά θυμόταν. Σε αυτές τις "αυθόρμητες παρεμβάσεις" δεν γινόταν ποτέ λόγος για τα επιχειρήματα του διαφωνούντος, αλλά πάντα για τα υποκειμενικά κίνητρα που τον ωθούσαν στην κομματικά παραβατική του στάση. 
Συνήθως είχε διαβρωθεί από "μικροαστικές αντιλήψεις", αλλά ενίοτε χρεωνόταν και πιο βαριά παραπτώματα. Βέβαια οι εποχές άλλαξαν. Οι διαφωνούντες δεν διαγράφονται, αλλά καλούνται από την ηγεσία να φύγουν από μόνοι τους. Η διαφορετική άποψη είναι πλέον σεβαστή. Αρκεί να μην εκφράζεται. Οι διαφωνούντες δεν είναι ταξικοί εχθροί, απλά αδυσώπητα εξαρτημένοι από την μανία της δημοσιότητας.

Αγαπητέ Σύντροφε Μπάμπη, μην αδικείς τον εαυτό σου και το κόμμα μας με τέτοια υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου. Γνωρίζω το δημοκρατικό σου πνεύμα και είναι προτιμότερο για όλους μας να επικεντρωθούμε στην ουσία. Σου επισυνάπτω την επιστολή στην οποία, μαζί με τον Πάρι Μουτσινά, απαντάμε στην κατηγορία περί "απειθαρχίας". Επέτρεψε μου να προσθέσω και τα εξής. Να ξέρεις ότι το μέλημά μας είναι η συνέπεια στις συλλογικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε μια μετεκλογική Προγραμματική Συμφωνία, που ορίζει μεταξύ άλλων:
¨         Να καλυφθεί το "πακέτο" των 11,5 δισ. με την περιστολή της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, χωρίς νέες μαζικές περικοπές μισθών και συντάξεων και χωρίς μείωση των δημοσίων επενδύσεων.
¨         Να τεθεί το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του Μνημονίου.
¨         Να αποκατασταθούν οι αδικίες (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
¨         Να μην προβεί το Δημόσιο σε απολύσεις.
¨         Να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις με διαφάνεια, υπό το φως της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου στους στρατηγικούς τομείς.
¨         Να εξασφαλιστούν παροχές υγείας για όλους με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
¨         Να παραμείνει δημόσια η ΑΤΕ για να συγκροτηθεί ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας.
¨         Να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια.
¨         Να προωθηθούν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας.

Πέντε μήνες μετά, όλα τα παραπάνω έχουν αθετηθεί λη αμεληθεί. Κατά την άποψή μας, η υπερψήφιση των νέων μέτρων και του προϋπολογισμού δεν συνάδουν με τις συλλογικές δεσμεύσεις της ΔΗΜΑΡ και βυθίζουν τη χώρα στο φαύλο κύκλο λιτότητα-ύφεση και πάλι λιτότητα και πάλι ύφεση. Τα ψηφισθέντα μέτρα δεν εντάχθηκαν σε κανένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που να βασίζεται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα, η απόφασή μας, στις 19 Ιουνίου, να στηρίξουμε μια Προγραμματική Συμφωνία χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση, εξελίχθηκε σε συμμετοχή στην κυβέρνηση χωρίς προγραμματική συμφωνία.

Οι προτάσεις μας αποτυπώνονται στην κοινή μας δήλωση.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Οδυσσέας Βουδούρης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου