23.11.12

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Κ.Υ.Μεσσήνης !

Στις 11 Δεκεμβρίου δημοπρατείται η κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κ.Υ.Μεσσήνης προϋπολογισμού 230.000 ευρώ ύστερα από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Φορέας υλοποίησης του έργου έχει οριστεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες εργασίες για τα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 121.000 € και Κέντρου Υγείας Πύλου προϋπολογισμού 234.000 € υλοποιούνται και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους με το νέο έτος.

Ταυτόχρονα λύθηκαν και  οι τελευταίες εκκρεμότητες που είχε θέσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στην ωριμότητα των φακέλων που αφορά την κατασκευή των τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων (Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Πεταλιδίου και Άριος) συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000 € και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί των έργων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του μεγάλου οικονομικού κόστους για το Νοσοκομείο στον τομέα αυτό.

Ειδικότερα πρόκεται:

1)    Για το ενταγμένο έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ του  Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την μερική υποκατάσταση πετρελαίου με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του Νοσοκομείου προϋπολογισμού 800.000 € και αναμένεται να ξεκινήσει με τον νέο χρόνο και
2)    Την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 1.089.000 € ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Τέλος τις επόμενες ημέρες αναμένεται από πλευράς Νοσοκομείου να υποβληθούν στην Διαχειριστική Αρχή δύο νέες προτάσεις για ένταξη που σχετίζονται με :

α) την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.004.000€ και
β) την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις δομές ευθύνης αυτού.

Για την πορεία των ενταγμένων έργων αλλά και των υπό ένταξη προτάσεων ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Συνεχίζουμε εντατικά τη συλλογική προσπάθεια αξιοποιώντας τη χρηματοδοτική ευκαιρία του ΕΣΠΑ. Θεωρούμε ότι δεν πράττουμε κάτι το ξεχωριστό. Εκτελούμε το χρέος μας και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό και κρίσιμο εργαλείο χρηματοδότησης στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε. Το αίσθημα ευθύνης μας επιβάλλει να κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου