16.11.12

Πέταξαν καφέδες και νερά στον Παπαθεοδώρου

Λίγα λεπτά μετά τις 12.30 το μεσημέρι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, για να παραστεί σε συναυλία- αφιέρωμα στο έργο του, με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του΄73.
Εκείνη την ώρα επέλεξε να επισκεφθεί το Πολυτεχνείο για να αποτίσει φόρο τιμής, μαζί με μαθητές από διάφορα σχολεία και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που μεταβαίνει στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια, την ώρα που στο προαύλιο βρίσκονται εκατοντάδες άτομα.
        
Ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι και σε δηλώσεις του επισήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Κατά την έξοδό του όμως από την κεντρική πύλη, μια μικρή ομάδα νεαρών ατόμων φώναξε συνθήματα αποδοκιμασίας, ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.
        
Λίγο αργότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Πήγα στο Πολυτεχνείο, για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας. Μπήκα από την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και, με αντιπροσωπεία λυκείου της περιοχής Μεταμόρφωσης, επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Βγήκα πάλι από την κύρια είσοδο του Ιδρύματος, γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια τέτοια γιορτή.
Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων, σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική Κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται, μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του».
        
Η ένταση κράτησε για λίγα λεπτά και αυτή την ώρα όλα είναι ήρεμα στο Πολυτεχνείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου