29.11.12

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ - Φρουρούμενη νοσηλεύεται κατάκοιτη αλλοδαπή ασθενής

  Φρουρούμενη νοσηλεύεται αλλοδαπή ασθενής στο Νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι", καθώς δεν έχει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, η ασθενής διακομίστηκε από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανάργυροι", προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. 
Η επέμβαση, όντως, πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ' ιδίων τα νοσήλια, καθώς η ίδια είναι ανασφάλιστη.
   
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, «συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό: ο διοικητής του Νοσοκομείου "Αγ. Ανάργυροι" κ. Μπαρτζώκας, κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η ασθενής - παρότι κατάκοιτη - να νοσηλεύεται φρουρούμενη».
   
Άμεση ήταν η αντίδραση της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, η οποία όταν πληροφορήθηκε το γεγονός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια και του ζήτησε την απομάκρυνση της αστυνομίας από τον χώρο του νοσοκομείου.
Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με το γραφείο της κ. Σκοπούλη, τη διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και με ανθρωπιστική αντίληψη, ως αρμόζει.
   
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν «ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και επαναλαμβάνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και την ιατρική δεοντολογία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου