9.11.12

ΔΗΛΩΣΗ -ΣΟΚ:Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αίγυπτος η Τυνησία !

Κίνδυνο να γίνει η Ελλάδα νέα Τυνησία ή Αίγυπτος διαβλέπει ο επικεφαλής της Pimco Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, ο οποίος διαπιστώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να χάσει τον έλεγχο διαχείρησης της χώρας.
«Θα έπρεπε να νιώθουμε ένα μείγμα λύπης και αυξανόμενης ανησυχίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα», γράφει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν σε άρθρο του με τίτλο «Απογοητευτικό το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα».
Ο κ.Ελ-Εριάν επισημαίνει τα τελευταία στοιχεία του ποσοστού της ανεργίας στην Ελλάδα, που τον Αύγουστο εκτινάχθηκε στο 25,4%. Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας των νέων από την ηλικία των 15 έως 24 ετών φτάνει στο 58%. Όπως μάλιστα σημειώνει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα: «Κατάσταση τραγική και πολύ δύσκολη».
Οι ακραίες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, εν μέσω κρίσης, δεν έχουν καταγραφεί ξανά στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, σημειώνει στο άρθρο του ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, ενώ διαπιστώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της χώρας».
Τέλος, επισημαίνει πως «όπως έχουν δείξει οι εμπειρίες από την Αιγύπτο και την Τυνησία, μην υποτιμάτε αυτό που μπορεί να πετύχει ένα κίνημα νέων».
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου