13.11.12

ΣΑΛΟΣ - Η Χρυσή Αυγή έδιωξε νηπιαγωγό!!!

ΓΙΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ...ΝΗΠΙΑ !!!
Σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας "διώκεται" κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία.
Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου "καρφιτσώθηκαν" στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί  μαθητές ανάμεσα τους και η αλβανική.
Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση.
 Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012. 
Η Διευθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ για το όλο περιστατικό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ η νηπιαγωγός μετακινήθηκε από το σχολείο της και τους μαθητές της σε κοντινό σχολείο. Η ΔΟΕ αυτό το θεωρεί απαράδεκτο και σήμερα κλιμάκιο της Διδιασκαλικής Ομοσπονδίας θα μεταβεί στη Λευκάδα προκειμένου να ζητήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία διερεύνησης αυτού του θέματος. Ταυτόχρονα θα τονίσουμε ότι ακραίες λογικές δεν έχουν θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο έχει ως στόχο να αναδεικνύει την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πολυπολιτισμικότητα. Αρχές που δεν έχουν να κάνουν ουτε με τη ξενοφοβία, ούτε με το ρατσισμό.
Η Χρυσή Αυγή πάντως επανήλθε στο θέμα με ανακοίνωσή της στις 9 Νοεμβριου οπου προφανώς αισθάνεται δικαιωμένη καθώς για τη  "φιλοαλβανή" νηπιαγωγό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου