15.11.12

«Κύριε εισαγγελέα δεν με αφήνουν να εργαστώ» !

ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ...
Εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν χθες το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα του νέου μνημονίου και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και αύριο με στάσεις εργασίας και καταλήψεις.

Εν τω μεταξύ χθες, από την εισαγγελία σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε προανάκριση για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Δημαρχείου Λάρισας. Ο εισαγγελέας κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε υπάλληλος του Δήμου επικαλούμενος το συνταγματικό του δικαίωμα να προσέλθει στην εργασία του(klik ΕΔΩ). Στο πλαίσιο της προανάκρισης εκλήθη το μεσημέρι για κατάθεση στο Α.Τ. Λάρισας ο αναπληρωτής δήμαρχος Σπ. Μπαρμπούτης, ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, ο οποίος φυσικά επιβεβαίωσε ότι το Δημαρχείο τελούσε χθες υπό κατάληψη και δεν επιτράπηκε η είσοδος σε κανέναν. Κατόπιν τούτου αναμένεται σήμερα η επόμενη κίνηση της εισαγγελίας.

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας εξήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με δίωρες στάσεις εργασίας, 7-9 π.μ., σήμερα και αύριο Παρασκευή, σε συνδυασμό με καταλήψεις στο Αμαξοστάσιο, στο Φυτώριο και στο Δημαρχείο.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι καλούνται επίσης σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο αύριο Παρασκευή, ώρα 1.30 μ.μ. οπότε και θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και θα συζητηθεί η στάση του Δήμου απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια.
Εφ. Ελευθερία (Σωτ. Ζαχαριάς)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου