14.11.12

«Το σύστημα αφήνει τους πλουσίους κρατουμένους να καλοπερνούν»

«Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά παντού. Ακόμα και στις φυλακές» ανέφερε εμφανιζόμενος ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα, ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός. «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι να περνάνε άσχημα; Ακόμα και στις φυλακές το σύστημα τους αφήνει να καλοπερνάνε. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη.

Χθες μάλιστα, κάποιος παρήγγειλε και καπνιστό σολομό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Αραβαντινός. Οι καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού προκάλεσαν αίσθηση στο ακροατήριό του, ενώ δεν έλειψαν και οι βουλευτές που τον εγκάλεσαν προσωπικά για την κατάσταση αυτή. «Μην έρχεστε εδώ να μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο σύστημα επιτρέπει στους πλουσίους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα;» παρενέβη η Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ).

«Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς, εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» απάντησε ο αρχιφύλακας. «Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Ακόμα και εμείς φοβόμαστε», ανέφερε ο κ. Αραβαντινός περιγράφοντας την κατάσταση σχετικά με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών κρατουμένων μέσα στις φυλακές. «Η κατάσταση είναι τραγική - δεν πάει άλλο. Κάθε μέρα ακούμε κρατούμενους να φωνάζουν «γ… την Ελλάδα σας»» σημείωσε ο Αντώνης Αραβαντινός.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο σύστημα χορήγησης αδειών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αξιολόγηση για το ποιόν εκείνων που τις ζητάνε και την εν γένει συμπεριφορά τους μέσα στη φυλακή. «Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση τους» συμπλήρωσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου