14.11.12

Ξεμπλοκάρουν αγροτικές επενδύσεις !

Επιταχύνονται οι διαδικασίες υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων, ύψους 700 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ευρύτερου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Κατόπιν σχετικής συνεργασίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, η τράπεζα θέτει στη διάθεση των δικαιούχων αγροτών και επενδυτών που έχουν εγκεκριμένες επενδύσεις, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι εγκεκριμένων Σχεδίων Βελτίωσης του Μέτρου 121 ή Επενδύσεων του Μέτρου 123Α, θα μπορούν να απευθύνονται στην τράπεζα:

α) για την έκδοση εγγυητικής, προκειμένου να λάβουν προκαταβολή της δικαιούμενης ενίσχυσης, ώστε να διευκολυνθούν στην υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων και

β) για τη λήψη δανείου, ώστε να εξασφαλίσουν την υλοποίηση και την έγκαιρη ολοκλήρωση των επενδύσεων.

«Με τη σημερινή μας παρέμβαση», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, «στηρίζουμε ειδικά όσους μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισαν να επενδύσουν στο τομέα της γεωργίας, είτε στη βελτίωση της διαδικασίας μεταποίησης των τροφίμων, που για μας αποτελεί πυλώνα της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ιδιαίτερα δε, στην ύπαιθρο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου