17.11.12

Βομβάρδισαν το στρατηγείο της Χαμάς οι Ισραηλινοί !

Στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής έγινε σήμερα το πρωί το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε η ισλαμική οργάνωση, καθώς ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας και η ρίψη παλαιστινιακών ρουκετών συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ισραηλινά αεροπλάνα βομβάδρισαν το κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγιε, ωστόσο «η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού». Τον βομβαρδισμό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Το κτήριο, το οποίο χθες επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ στη διάρκεια σύντομης παρμονής του στη Γάζα, υπέστη σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι (14 ένοπλοι και 16 πολίτες, σύμφωνα με τη Χαμάς) και τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την ένραξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τετάρτη με το θάνατο του διοικητή του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Το Ισραήλ έθεσε σε επιφυλακή 75.000 εφέδρους και απέκλεισε όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, κοντά στον οποίο συγκεντρώνονται τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μπουλντόζες, εν μέσω φημολογιών για επικείμενη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Χθες, Παλαστίνιοι εξαπέλυσαν πύραυλο κατά της Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από το 1970, καθώς και έναντίον του Τελ Αβίβ για δεύτερη ημέρα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι 133 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα από χθες, έχουν προσγειωθεί σε ισραηλινό έδαφος και άλλες 82 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό του σύστημα. Ισραηλινά μαχητικά έχουν πλήξει 180 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.
Επικοινωνία Ομπάμα - Νετανιάχου
Αργά χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ζητώντας να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ και εξέφρασε τη λύπη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα.
Στη Νέα Υόρκη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι-μουν θα επισκεφθεί σύντομα την περιοχή, σε μια προσπάθεια να πείσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία. Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε ότι η επίσκεψη αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί «εντός δύο ή τριών ημερών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου