1.11.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Το Ταξίδι του Ίκαρου» !

O Ίκαρος συνεχίζει το ταξίδι του… Μετά τη Νέα Ιωνία, ο επόμενος σταθμός για το βιβλίο του δημοσιογράφου, Κώστα Χαλέμου «Το Ταξίδι του Ίκαρου», είναι η Καλαμάτα. 
 Η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (5/11) στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Pharae Palace (Ναυαρίνου και Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα).
Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχαν ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Καλαμάτας και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, Λυκούργος Γαϊτανάρος
Στην παρουσίαση του βιβλίου έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος, η πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, ο πρόεδρος του Π.Σ Καλαμάτα, Γιώργος Ράλλης, παλαίμαχοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές κλπ…
Στο «Ταξίδι του Ίκαρου» ζωντανεύει η κοινή διαδρομή των δυο ομάδων, από την ίδρυσή τους το 1967 έως την μάχη «μέχρις εσχάτων» που έδωσαν την σεζόν 1971-72 για το ποια θα ανέβει στην Α΄ Εθνική. Τη μάχη στο τέλος κέρδισε η «Μαύρη Θύελλα» αλλά Καλαμάτα και Ίκαρος έγραψαν μαζί ιστορία, όταν στην μεταξύ τους αναμέτρηση (1-1), που έγινε στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, συγκέντρωσαν 40.000 θεατές, ένα ρεκόρ που 40 χρόνια μετά, παραμένει απλησίαστο.
Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις αναμετρήσεις Ίκαρου- Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου