9.11.12

www.rt.com-Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο η Ελλάδα !

Ο πρώτος αγγλόφωνος ειδησεογραφικός ιστότοπος της Ρωσίας δημοσιεύεσε  χθές (8.11.2012) συνέντευξη του δημοσιογράφου Τσάρλι ΜακΓκραθ (Charlie McGrath), ο οποίος τονίζει το ρίσκο που παίρνει η χώρα μας να εμπλακεί σε νέο εμφύλιο πόλεμο.
Στο άρθρο με πρωτότυπο τίτλο "Η Ελλάδα θα μπορούσε να κυλήσει σε εμφύλιο πόλεμο" ο δημοσιογράφος των Wide Awake News, προσεγγίζεται ως "ειδικός" από το σάιτ.
Η δημοσίευση του πρώτου αγγλόφωνου ειδησεογραφικού σάιτ στη Ρωσία, www.rt.comΗ πρώτη εκτίμηση του ΜακΓκραθ επί του θέματος είναι το αναπόφευκτο της εξέλιξης, "εκτός και αν οι αξιωματούχοι στην Αθήνα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας αθετώντας της δανειακές τους υποχρεώσεις, και παραδεχτούν τη χρεοκοπία".
"Η οικονομική υγεία δεν πρόκειται να αλλάξει στη χώρα μέχρι να αντιληφθούν ότι έχουν ήδη φαλιρίσει. Ας πουν στις τράπεζες ότι διατηρούν το χρέος τους και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα αθετήσουν τη συμφωνία τους", τονίζει ο δημοσιογράφος.
Σε ερώτηση του RT αν το πακέτο λιτότητας θα εμποδίσει την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, ο ΜακΓκραθ είναι κάθετος.
Η δημοσίευση του πρώτου αγγλόφωνου ειδησεογραφικού σάιτ στη Ρωσία, www.rt.com
Η Ελλάδα σε χρεοκοπία; 5 λόγοι που μιλούν για Grexit"Όχι. Μιλάμε για τα ίδια πράγματα εδώ και χρόνια. Αυτό που θα γίνει τώρα είναι ότι θα τραβήξει το θέμα ακόμη λίγους μήνες και θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο.  
Μόνο που την επόμενη φορά οι αντιδράσεις θα είναι πιο έντονες και η οργή των Ελλήνων θα γίνει πιο βίαιη από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να κλιμακώνεται", εξηγεί ο ειδικός τονίζοντας ότι σε τέτοιες εποχές είναι που "περιμένουμε κάποια ολοκληρωτική επίθεση στην κυβέρνηση ή στην εθνική κυριαρχία".
"Έχουμε την Τρόικα να κυριεύει την Ευρώπη και επίσης την Κομισιόν, την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσπαθούν να πάρουν τη θέση των κυβερνήσεων στις χώρες της Ευρωζώνης", συνεχίζει ο δημοσιογράφος υποστηρίζοντας τη θέση του ότι για τους Έλληνες το να χρεοκοπήσουν είναι σαφώς καλύτερη λύση από το να εκδιωχθούν από το ευρώ, γιατί στην πρώτη περίπτωση το τέλος του προβλήματος είναι πιο πιθανό.
48 ώρες στασιμότητας στην Ελλάδα"Δηλαδή τι θα γίνει; Θα φορτώνουν στους Έλληνες και άλλα δάνεια και άλλα δάνεια που δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν ποτέ και είναι ξεκάθαρο ότι το όλο θέμα δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη θα περπατήσει στον ίδιο δρόμο.
"Πόσο άσχημες πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα;", ρωτά το RT τον ΜακΓκραθ.
"Έχουμε ήδη δει ακραίες καταστάσεις στην Ελλάδα και ανθρώπους να χάνουν από ελπίδα και περιουσία μέχρι την ίδια τους τη ζωή
Αν χάσουν και την αίσθηση ότι κάποιος τους εκπροσωπεί όπως θέλουν μέσα στο κοινοβούλιο τότε το παιχνίδι θα χαθεί και καθώς θα συνεχίσουν να χάνουν την ελπίδα τους, τότε θα θελήσουν να έχουν τον έλεγχο του οικονομικού πεπρωμένου τους", απαντά ο δημοσιογράφος τελειώνοντας με τη ρητορική ερώτηση "Πώς μπορεί αυτό να κάνει τίποτα από το να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο;"

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου