14.12.12

ΦΛΩΡΙΝΑ -17 και ....χωρίς πετρέλαιο !

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους -17 βαθμούς Κελσίου, η πλειονότητα των κατοίκων της Φλώρινας παλεύουν να ζεσταθούν με σόμπες πέλετ και τζάκια καθώς έπειτα από την εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης χρειάζονται πολύ περισσότερα από... 5.000 ευρώ για το πετρέλαιο ολόκληρου του χρόνου.

Η καθημερινότητα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι πραγματική «οδύσσεια» καθώς δρόμοι και πεζοδρόμια είναι παγωμένα, ενώ στα σχολεία αν οι διευθυντές δεν πάρουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης μετά τα Χριστούγεννα, οι μαθητές λόγω ψύχους θα αδυνατούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα στην εφημερίδα, του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα θέρμανσης στις σχολικές μονάδες, ωστόσο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι καθηγητές ζήτησαν από κάθε οικογένεια 20 ευρώ για να αγοράσουν πετρέλαιο.

Χθες τα ξημερώματα η θερμοκρασία στην Φλώρινα χτύπησε ρεκόρ, ενώ και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκτός από το βράδυ που ελάχιστοι κυκλοφορούν στους δρόμους της Φλώρινας, μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι κάτοικοι και τις πρωινές ώρες, με τη βόλτα και το περπάτημα να καταντάει ολόκληρη περιπέτεια. Μάλιστα στο δημοσίευμα γράφει ότι πλέον αποτελεί καθημερινό φαινόμενο τα περιστατικά υπερήλικων με σπασίματα και κατάγματα λόγω της πολύ μεγάλης επικινδυνότητας στο περπάτημα.

 Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αυτή η εβδομάδα ήταν η πρώτη πολύ δύσκολη στο φετινό χειμώνα σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα, καθώς η θερμοκρασία έπεσε υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία υποχώρησε στους μείον 17 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο έδειξε -16, ενώ στην Καστοριά -13.: Ελεύθερος Τύπος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου