31.12.12

Παράταση πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας 2013

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2013 στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία έληγε σήμερα 31-12-2012, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ολίγων ημερών.
Μέχρι και την Παρασκευή είχε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας περίπου το 80% των πολιτών, από τους οποίους περίπου 860.000 προσήλθαν μόνον την περασμένη Παρασκευή, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.[Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Επίσης, μέχρι εκείνη την ημέρα, περίπου 80.000 κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, σε σύγκριση με περίπου 100.000 την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Εκτιμάται ότι αριθμός εκείνων που θα καταθέσει τις πινακίδες το 2012 θα προσεγγίσει τελικά τις 100.000. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, τα έσοδα που χάνει σε ετήσια βάση το Δημόσιο από την κατάθεση πινακίδων προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ, με βάση αυτά τα δεδομένα. Από το επόμενο έτος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο κ. Θεοχάρης τις προηγούμενες ημέρες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αλλάξει η πάγια ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας, από τα τέλη κάθε έτους, στα τέλη της πρώτης εβδομάδας κάθε έτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το TAXISnet είτε με τον ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω web banking. Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISnet μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας τους. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο αυτοκίνητό του την απόδειξη, που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα.

Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω TAXISnet.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε / εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας 2013

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου