28.12.12

Ποιος είναι ο δράκος της Ξάνθης που δολοφόνησε την 34χρονη

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη ονομάζεται Χρήστος Παπάζογλου και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας. 
Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο της αστυνομίας αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τρεις επιθέσεις και απόπειρες βιασμού, ενώ είχε εμπλακεί και σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών στην περιοχή των Αβδηρών. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.
Γεννήθηκε και έζησε στο χωριό Μυρωδάτο, ενώ περιστασιακά εργαζόταν ως υπάλληλος βενζινάδικου, ενώ πρόσφατα -εδώ και ένα μήνα- άνοιξε και λειτουργεί ένα μανάβικο στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας.
Τον τελευταίο χρόνο έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Περικλέους 30 στον 5ο όροφο (φώτο:my-greek.blogspot.com). Μάλιστα όπως αναφέρει το gkdata.gr έμενε εκεί χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, καθώς είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μην τον πληρώνει προσωρινά, αφού δεν είχε καθόλου χρήματα και τον διαβεβαίωνε πως περιμένει να εισπράξει πολλά λεφτά από μία αποζημίωση που θα έπαιρνε από το δημόσιο για την άδικη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει προφυλάκισή του για απόπειρα βιασμού.
Και το σπίτι, αλλά και το κατάστημα του δράστη είναι πολύ κοντά στο σπίτι της 34χρονης. Γι αυτό και ο δράστης αφού βίασε, βασάνισε και έκαψε την κοπέλα, έτρεξε να κρυφτεί στο σπίτι του που ήταν λίγα λεπτά μακριά
Πάντως εντύπωση προκαλούσε στην τοπική κοινωνία πως παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε σχεδόν κάθε βράδυ ήταν στα μπαράκια της πόλης για ποτό, γι αυτό και εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή και σε μικροκλοπές.
Μόλις έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία πως ο Χρήστος Παπάζογλου ήταν ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, περίπου 300 άτομα βρέθηκαν έξω από το σπίτι του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου