8.12.12

Aποκρουστικό φαινόμενο-"Πατάξτε τη διαφθορά"

Το αποκρουστικό φαινόμενο της διαφθοράς, ως το κεντρικό πρόβλημα της κρίσης που διέρχεται η χώρα αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, την Κυριακή (9 Δεκεμβρίου), και ζητάει από τους πολιτικούς να δίνουν αυτοί το παράδειγμα.
«Πρόκειται για ένα αποκρουστικό φαινόμενο το οποίο υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών, διαβρώνει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, υπονομεύει κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς συνδέεται άρρηκτα και με τον πυρήνα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Κράτους Δικαίου και αφορά εν τέλει την ποιότητα της δημοκρατίας και τον κοινωνικό πολιτισμό.
Ο κ. Παπούλιας σημειώνει ακόμη στο μήνυμά του ότι για να περιορισθεί η εκτεταμένη διαφθορά, δεν αρκούν τα ευχολόγια αλλά είναι ζητούμενο η ισχυροποίηση του νομικού οπλοστασίου, η συγκρότηση ελεγκτικών μηχανισμών, η ηθική απονομιμοποίηση κάθε έκφανσης του φαινομένου της διαφθοράς.
«Η οικονομική παρακμή των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι ουσιώδης και απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, αλλά και για την αποφυγή παρόμοιων κινδύνων στο μέλλον, είναι η αλλαγή δομών και στερεοτύπων ώστε να γίνουν αυτονόητοι οι κανόνες διαφάνειας παντού», υπογραμμίζει.
«Ας μην ξεχνάμε ότι και η προσέλκυση επενδύσεων συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος στο οποίο δεν χωρούν σκοτεινές συναλλαγές», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου