14.12.12

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Τρίπολης

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Τρίπολης, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, μέχρι και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, με δηλώσεις του σημείωσε: «Στο σύνολό της η δικαιοσύνη βάλλεται.
Όταν οι δικαστές απέχουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή, όταν οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν κι αυτοί απεργίες ή στάσεις εργασίας, σημαίνει ότι όλοι οι παράγοντες απονομής δικαιοσύνης έχουν οξυμένα προβλήματα κι αυτό έχει αντίκτυπο στην δικαιοσύνη. Καθυστερούν υποθέσεις και ταλαιπωρούνται οι πολίτες».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η προσφυγή στη δικαιοσύνη πλέον είναι σχεδόν αδύνατη για τον μέσο Έλληνα, τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά, έχουν ακριβύνει πάρα πολύ τα παράβολα και η προσφυγή στα δικαστήρια με αποτέλεσμα ο μέσος πολίτης να μην μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της απονομής της δικαιοσύνης. Τα δικαστήρια δυστυχώς έχουν γίνει για τους λίγους, μόνο γι' αυτούς που έχουν χρήματα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου