27.12.12

Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

“Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο για να το αναλάβει ένας πιστωτής – Τι λένε τώρα οι Έλληνες σαλτιμπάγκοι της πολιτικής;
Η Ρωσία, δια στόματος του υφυπουργού Οικονομικών Sergei Storchak, βάζει τέλος στα σενάρια για τη χορήγηση δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ που ζήτησε η Κύπρος. “Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο για να το αναλάβει ένας και μόνο πιστωτής”, δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Sergei Storchak.
Ο Storchak, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg σημείωσε μεταξύ άλλων «Αν και δεν αποκλείουμε το γεγονός να συμμετάσχουμε, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος Πούτιν, δεν θα είμαστε οι βασικοί πιστωτές». Εξήγησε μάλιστα πως αν δημιουργηθεί μια ομάδα πιστωτών προκειμένου να βοηθήσει την Κύπρο, θα στηριχθεί στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ. Οι δηλώσεις αυτές, πέρα από τη σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί για την Κύπρο, βάζουν οριστική ταφόπλακα και στα αντίστοιχα σενάρια που είχαν διακινηθεί από ελληνικά κόμματα στο παρελθόν, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα … οδηγήθηκε στις αγκάλες του ΔΝΤ και της τρόικας, ενώ είχε … προσφορές να πάρει χαμηλότοκα δάνεια από τη Ρωσία.
ΣΧΟΛΙΟ: Τη στιγμή που η Ρωσία δε δίνει στην Κύπρο, που είναι γνωστές οι σχέσεις λόγω των ρώσικων κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί στο νησί,  τα μικρά δάνεια που ζητάει, σε σχέση με τα όσα είχε ανάγκη η Ελλάδα, οι Έλληξνες πολιτικοί που έλεγαν … ότι τους κατέβαζε η αδαής κούτρα τους, θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα συγγνώμη. Το παραμύθι τελείωσε για όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής και για τα ευφάνταστα σενάριά τους.
.bankwars.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου