13.12.12

Ρατσιστικό παραλήρημα Κασιδιάρη στη Βουλή

Επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζοντας ότι "ο κομισάριος Ρουπακιώτης έχει λαγνεία με τους λαθρομετανάστες". Παράλληλα ανέφερε ότι "οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν το μαχαίρι ως προέκταση του χεριού τους".

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε καταθέσει επερώτηση για την υπόθεση της απόδρασης του αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία έλληνα πολίτη στην Πάτρα μετά από συμπλοκή.

Τόνισε ότι ο φυγάς είναι "ένα γαϊδούρι 25 ετών που δήλωσε ανήλικος", χαρακτηρίζοντας "επίορκους" τους εμπλεκόμενους δικαστές.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αντώνη Ρουπακιώτη, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης "αντί να ξηλώσει τους υπεύθυνους την επόμενη μέρα έπινε καφέ με δικαστικούς... γιατί δεν έχει φύγει ακόμη;".

Οι δηλώσεις Κασιδιάρη προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, που σημείωσε ότι "επί Χίτλερ οι δικαστές έκαναν πρώτα τον ναζιστικό χαιρετισμό και μετά έπαιρναν τις αποφάσεις... στις δυτικές δημοκρατίες δε συμβαίνουν αυτά. Στην Ελλάδα οι δικαστές δε χρειάζονται κομματικούς κομισάριους, είναι ελεύθεροι. Εσείς είστε μιας άλλης νοοτροπίας. Αν ο ελληνικός λαός σας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσετε, που δεν το πιστεύω, τότε να υπαγορεύετε τις αποφάσεις των δικαστών. Εμείς δε θα το κάνουμε ποτέ".

Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε πιο ακραίος... καθώς θυμήθηκε το "ιδιώνυμο", τον νόμο "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών" που χρησιμοποίησε ο Ελ. Βενιζέλος για να αντιμετωπίσει κυρίως την άνοδο των κομμουνιστικών και αναρχικών οργανώσεων.

"Είναι γελοία η απάντηση του υπουργού. Αναφέρθηκε στον Χίτλερ που δεν έχουμε σχέση και δεν αναφέρθηκε στην ουσία. Ο κομισάριος Ρουπακιώτης έχει λαγνεία με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν το μαχαίρι ως προέκταση του χεριού τους. Θα σας πω εγώ τι πρέπει να κάνει το κράτος για να ξεστραβωθείτε, να γίνει ιδιώνυμο κάθε έγκλημα που τελεί λαθρομετανάστης. Να ξέρουν αυτοί οι αλήτες ότι δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα τα εγκλήματά τους", είπε.

"Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα επίορκων δικαστών, αλλά έχουμε πρόβλημα πολιτικών που αμφισβητούν την ίδια τη δημοκρατία. Και σε αυτή την περιγραφή να αναγνωρίσετε κάποιους από εσάς, ευτυχώς όχι όλους, που θεωρούν ότι το ελληνικό σύνταγμα τους επιτρέπει να παραμονεύουν έξω από θέατρα, να αναποδογυρίζουν πάγκους και να ξυλοκοπούν περαστικούς", αντέτεινε ο κ. Καραγκούνης.

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, που θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για υπόδικους κρατουμένους, που κατηγορούνται για κακούργημα, πρόσθεσε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου