7.12.12

Η Αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας απαντά στην Χρυσή Αυγή !

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία τιμήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ειρηνική πορεία ήταν μία δυναμική απάντηση στα τρομολαγνικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών από τη Χ.Α., οι οποίοι, παραδεχόμενοι τη φασιστική τους ιδεολογία, φοβισμένοι ζητούσαν την προστασία της αστυνομίας με απαγόρευση της πορείας. 
Τόσο οι καταστηματάρχες, όμως, στους οποίους μοιράστηκαν επίσης εκφοβιστικά κείμενα, όσο και όλοι όσοι παρευρέθηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους μπορούσαν εύκολα να διακρίνουν ποιοι διαδήλωσαν έχοντας κάτι να πουν και ποιοι ήταν εκείνοι που με ρόπαλα, ασπίδες και κράνη, σαν οπλισμένη συμμορία, προσπάθησαν να προκαλέσουν επεισόδια.  
 Η προσπάθειά τους, όμως, να παρασύρουν στις δικές τους βίαιες πρακτικές και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στην πόλη έπεσε στο κενό.



Δυστυχώς, η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο χώρο δεν είχε ανάλογη «διορατικότητα». 
Η πολύ μικρή ομάδα των τραμπούκικων αυτών στοιχείων, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον πεζόδρομο «περιμένοντας» τους διαδηλωτές και οι αστυνομικές δυνάμεις αντί να τους περιορίσουν, έκριναν σκόπιμο να μπλοκάρουν προκλητικά την πορεία. Και πάλι όμως, οι διαδηλωτές έδειξαν ότι δεν είχαν καμία διάθεση να συγκρουστούν και απλά απάντησαν στα προκλητικά συνθήματα της εμπροσθοφυλακής του μνημονίου και του νεοναζισμού, όπως στο «ΕΣΑ –Ες Ες ανθρωπιστές».



Τώρα, λοιπόν, που για άλλη μία φορά έπεσαν οι μάσκες και το σύστημα πήρε άμεση θέση προστασίας του εργαλείου του, καλούμε τον κόσμο να μην πιστεύει την διαστρεβλωμένη εικόνα που προσπαθούν να περάσουν, να δει ποιοι είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι και να αναγνωρίσει ότι το όπλο για ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι η βία και η μισαλλοδοξία, αλλά η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου