30.12.12

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Πλημμύρες και προβλήματα στους δρόμους προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση,απο τα ξημερώματα, στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια και την Νέα Μάκρη.
Μέχρι αυτή την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί 135 κλήσεις για πλημμύρες στα βόρεια προάστια και έχουν γίνει 110 αντλήσεις υδάτων, απο 60 πυροσβέστες με 20 συνεργεία, τα οποία έχουν διατεθεί στο λεκανοπέδιο.
Το πρωί είχε κλείσει η λεωφόρος Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Επίσης, στο Καπανδρίτι, χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απομάκρυνση οδηγού ΙΧ,ο οποίος εγκλωβίστηκε, όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε λόγω εισροής υδάτων στην μηχανή.
 Προβλήματα έχουν προκληθεί και στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας από την έντονη κακοκαιρία, που πλήττει από χθες την περιοχή, με σημαντικότερο την παράσυρση του οδοστρώματος, από τα νερά των χειμάρρων, αμέσως μετά τη νέα γέφυρα, στον παραλιακό δρόμο από τον Αγιόκαμπο προς τη Βελίκα. Τα φουσκωμένα ρέματα άνοιξαν στο οδόστρωμα μια τρύπα πλάτους έξι με επτά μέτρων και βάθους τριών τις πρώτες πρωϊνές ώρες και ενώθηκαν με τα νερά της θάλασσας, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας εκτελούν εργασίες αποκατάστασης στο σημείο και αναμένεται ο δρόμος να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, μέχρι το βράδυ. Η κίνηση διεξάγεται από παρακαπτήρια οδό, μέσω Ανω Σωτηρίτσας. Από την έντονη βροχόπτωση παρατηρήθηκε αύξηση των υδάτων στην λίμνη Κάρλα, στη Μαγνησία, ωστόσο, οι πλεονάζουσες ποσότητες διοχετεύτηκαν, μέσω των θυροφραγμάτων, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, στα χωριά γύρω από τη λίμνη.
Το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα ανασύρθηκε το απόγευμα από τα νερά του Αλιάκμονα στο ύψος του φράγματος στην Αγία Βαρβάρα, έξω από τη Βέροια. Από τις πρώτες ενδείξεις δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του καθώς δεν είχε επάνω του χαρτιά. Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου