21.12.12

Σχέδιο Τατούλη για ενωμένο «Μωριά» με έδρα την Τρίπολη!

Η σκέψη που ήδη υπάρχει για καθορισμό των Διοικητικών Περιφερειών με βάση τις γεωγραφικές ενότητες φαίνεται πως ηχεί καλά στα αυτιά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος ανέκαθεν είχε το όνειρο για Περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη!
 Το όνειρο ενισχύεται και από το «λόμπι» των Αρκάδων που επί «Καποδίστρια» κατάφεραν να χωρίσουν την Πελοπόννησο (άφησαν εκτός της Αχαϊα και την Ηλεία) με μοναδικό σκοπό να γίνει η Τρίπολη των... 30.000 κατοίκων «πρωτεύουσα»! 
Και ποιος δεν θυμάται και την ενέργεια του κ. Τατούλη (όταν ήταν υφυπουργός πολιτισμού) να κάνει την Τρίπολη «έδρα της πολιτιστικής περιφέρειας της Πελοποννήσου» και τις αντιδράσεις που τότε υπήρξαν!
Πλέον ο κ. Τατούλης, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος",  έχει όραμα να «διαφεντεύει» την ενιαία γεωγραφική και μελλοντικά διοικητική ενιαία περιφέρεια της Πελοποννήσου η οποία με τη βοήθειά του ισχυρού λόμπι των Αρκάδων θα έχει πρωτεύουσα... την Τρίπολη και όχι την Πάτρα των 250.000 κατοίκων!
Εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Τατούλης μιλά συνεχώς (με κάθε ευκαιρία) για τα σχέδιά του ενώ ακόμη και σε επίσημες εκδηλώσεις, αποκαλύπτει «τμηματικά» ή πετά «μπηχτές» για το μεγάλο του όνειρο!
Δεν ήταν λοιπόν καθόλου τυχαίο αυτό που προ ημερών ανέφερε σε έκθεση των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου, την οποία ο ίδιος οργάνωσε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη διάρκεια της οποίας ανέφερε πως «η Πελοπόννησος είναι ενότητα και μία οντότητα με τους 7 νομούς της».
Μάλιστα σε εκείνη την εκδήλωση ο κ. Τατούλης είχε καλέσει όλα τα Επιμελητήρια των 7 νομών της Πελοποννήσου. Είναι χαρακτηριστικό πως η ημέρα των εγκαινίων μετετράπη σε πραγματικό show αφού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ως καλός «παίκτης» και γνώστης των πραγμάτων, είχε έρθει σε συμφωνία με κανάλι της Καλαμάτας για πεντακάμερη κάλυψη των εγκαινίων!
Στην αντίπερα όχθη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας δεν γνώριζε για την εκδήλωση έστω και αν συμμετείχαν τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαΐας.
Ο κ. Τατούλης μίλησε και για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων, την προβολή των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων και την τυποποίησή τους, στοιχεία που θα κάνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα και θα τα ανεβάσουν όλο και πιο ψηλά στο ράφι, αφού θα υπάρχει το brand name της Πελοποννήσου σε αυτά.
Στόχος της έκθεσης-γιορτής που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με τη συνέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των Επιμελητηρίων της γεωγραφικής ενότητας της Πελοποννήσου δεν είναι, όπως είπε ο κ. Τατούλης, να δημιουργηθούν εμπορικές σχέσεις αλλά να προβληθούν τα στοιχεία της διαπολιτιστικής παρουσίας στη διαχρονική πορεία.
Να σημειώσουμε πως ο κ. Τατούλης προανήγγειλε επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη συνάντηση των μεσογειακών περιφερειών όχι μόνο της Ευρώπης και θα εκδοθεί η πρώτη διακήρυξη των περιφερειών.
.dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου